Безплатен куклен театър очаква децата на Пловдив от днес

  • от PlovdivTime
  • 09:45, 01.05.2022

Театър за деца от 3 до 103 години в откритите пространства на Пловдив ще зарадва публиката под тепетата от днес.  Куклен театър „Барса" кани малчуганите, техните родители, баби и дядовци, батковци и каки на безплатни детски представления в три пловдивски парка, в три поредни дни, в които ще гледат три различни куклени спектакъла.  

Проектът „Куклен театър на открито в парка за деца от 3 до 103 години" се провежда за втора поредна година в рамките на Културния календар на Пловдив. Той се случва в средата, в която децата играят и забавляват със своите връстници.

„Подбран е най-удобният час за уважаемия малък зрител. Входът за всички очаквани наши гости е свободен. Театралната игра вплита базови за детското развитие и възприятия модели, поднесени забавно - с много музика и усмивка. Разбира се, не забравяме и намигването към по-порасналите гости. Представленията са с продължителност 45-50 минути, а след това ще има забавни игри и танци. Идеята е малкият зрител, чрез преживявания, да опознае заобикалящия го свят. Кукленият театър проповядва ценности и дава важни житейски уроци докато ни забавлява. Всяка история пресъздадена в приказка, чрез куклени герои ни дава велика поука: Да запазим детското и човешкото в себе си! Представленията въздействат не само на основния ни малък на възраст зрител, но и на придружаващите го мама, татко, баба, дядо, батко, кака", споделя Елисавета Тошева – Гергинска от театър „Барса".              

Следващите три дати, в които Куклен театър „Барса" ще изиграе представления в още три градски парка в районите на Пловдив са 22, 23 и 24 май.

Ето кои са първите представления и къде ще се играят под тепетата: 

1 май, 11 ч., Район Южен, кв. Кючук Париж, парк „Белите брези"
Представление „Вълшебната торбичка"

 2 май, 11 ч.,Район Западен, кв. Прослав, „Централен парк" пред Читалището
Представление „Хензел и Гретел"

 3 май, 11 ч., Район Западен, кв. „Христо Смирненски", „Парк Ружа" 
Представление „Хензел и Гретел"