Археологическият музей предизвиква пловдивчани с древните игри рота и алкерк

  • от PlovdivTime
  • 09:32, 03.06.2023
"АрхИграй!" - най-новият проект на Археологическия музей, стартира на 3 юни от 10 ч. В него посетителите ще имат възможност да опитат късмета си в три игри, запазени от древността. Всеки родител ще може да сподели късче от своето детство с децата си, чрез любимата игра дама. Но и деца, и родители ще бъдат предизвикани от две не толкова познати, но подобни игри - рота и алкерк.
Това е възможност и за родители, и за деца да научат по забавен начин нещо интересно, както и прекрасна възможност да прекарат приятно времето си заедно с игри, предизвикващи любопитство, радост и състезателен дух!
 
Възстановките на историческите игри са изработени и предоставени от Център за неформално образование и културна дейност АЛОС с  подкрепата на Министерство на културата.
 
Събитието е безплатно, след закупуване на билет за музея. Редовният билет е на цена 6 лв., а ученици и пенсионери заплащат само 2 лв. Музеят разполага и със семеен билет от 10 лв., който може да се използва от семейства с деца до 16 години. Музеят е безплатен за посетители със специфични потребности и деца до 7 години.
 
"Събитието е подходящо за всички възрасти, а най-добре ще му се насладите в компания", канят от екипа.