Античният театър на крака: Пловдивските таланти Йосиф Миладинов и Хрисиана Савова с награди „Енчо Керязов”

  • от Соня Желязкова
  • 22:15, 01.06.2022

Античният театър на Пловдив избухна на два пъти по време на „Нощта на звездите” по време на обявяването на най-талантливите млади българи в областта на образованието, спорта и културата в класацията на фондация „Енчо Керязов”. Това се случи, след като стана ясно, че журито е присъдило първи награди в раздел „Спорт” на големия плувец  Йосиф Миладинов от Спортно училище „Васил Левски” и на 10-годишната пианистка Хрисиана Савова от Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” в категория „Изкуство”.

Името на Миладинов обяви кметът Здравко Димитров, а публиката по трибуните се изправи на крака, за да аплодира талантливия пловдивчанин. За съжаление на всички Йосиф не успя да присъства на церемонията, тъй като се подготвя за Европейското първенство в Рим и тренира в Швейцария.

Зико връчи наградата и се обърна към Енчо Керязов с думи на благодарност, че е направил възможен този празник.

„Пловдивчани те обичаме, чувствай се тук като у дома”, каза той.

Малката Хрисиана получи приза си от телевизионния продуцент Маги Халваджиян. Той се обърна към публиката с думите: „Повтаряйте на децата си, че няма невъзможни неща. Вървете по пътя си, защото накрая ви чака това, заради което сте тръгнали. Много неща са преходни, но изкуството е вечно”.

Наградата в категория „Образование” отиде при Борислав Кирилов, на 18 години, от Първа частна математическа гимназия в София. Връчи му я кметът на Ямбол Валентин Ревански. Призът за спонсор на годината е за Антон Големанов.

Церемонията започна с вълнуващо обръщение на организатора на събитието Енчо Керязов.

„Няма по-красива картина за един артист от една препълнена зала. Мога да изброя поне три причини защо тази Нощ на звездите е много специална, но най-важната се нарича Международен ден на детето. Честит празник на всички малки и пораснали. Честит празник на всички номинирани, пожелавам ви успех. Пожелавам ви да обичате смело, защото този живот е за смелите хора”, завърши той.

Поздрав към номинираните и наградените отправи и президентът Румен Радев.

Празникът на Античния театър продължава и в момента със специална програма на талантливи млади артисти и световни звезди на цирковото изкуство. Водещи на шоуто са актьорът Алекс Алексиев и Лили Бързева от Държавна опера-Пловдив. Асистират им децата им Ая и Мартин.