Алеята на Бунарджика събира пловдивските деца с над 45 приключения за учене чрез забавление

  • от PlovdivTime
  • 09:48, 10.09.2022

Алеята на хълм Бунарджика посреща участници и изложители на образователния фестивал “С деца на тепе” от 10 часа на 10 септември. Събитието се завръща на най-посещавания хълм в район “Централен” след 3-годишна пауза и за първи път е част от Културния календар на Община Пловдив.   

Пред паметника на Васил Левски, голяма сцена с музикално-артистична програма от 10 до 14 ч. очаква малка и големи: народни танци, импро театър за деца, музикални изпълнения на китара от деца, корейски танци, флашмоб, тик-ток танци и зумба са част от програмата на сцена. Специални гости ще бъдат “Y&M Melodic Project” – Милен Димитров и Йоана. Благодарение на частен дарител децата ще се насладят на “Чук и Пук” – детско куклено представление на ДКТ-Пловдив.  

“Това, което отличава нашия фестивал е образователният елемент. Задачата на това събитие, което искаме да се превърне в символ на Пловдив и традиция е да провокира детското съзнание и фантазия и по този начин да допринесе за изграждането на активно гражданско общество”, коментират Маргарита Стоичкова и Десислава Десева , основатели на  фондация “С деца на тепе”. 

Работилници „Рециклиране“ и "Открий ме в джунглата", настолни игри, импро работилница и актьорски уъркшоп, обучения по метода сугестопедия, лекции  по темата по-малко екран за децата,  крафт занимания и как да учим английски чрез игра, детски работилници насочени към опазване на природата и връзката ни с нея, открита тренировка Да Дао, занимания по математика, творчески работилнички за изучаване на българския фолклор, чисти игри , оказване на първа помощ за деца са само част от над 45-те изложители на Тепето в рамките на фестивала. Традиционно полицията и пожарната ще имат свои представители на място, за да запознаят малчуганите не само с техните професии и оборудване, а и с важни умения за всеки един от нас. Всички занимания са без такса и са достъпни за всеки желаещ да се включи по време на фестивалния ден.

“Томболата с много награди ще изтеглим в 14 ч., като за участие в нея всяко дете трябва да изпълни определена задача, за която ще научите на място от нашия екип.”, казват организаторите. 

Сред дарителите на събитието са  IT компания с френско-български мениджмънт, школа по английски за бебета и деца, агенция за управление на проекти, фабрика за картон и вносител на кабели и ел.оборудване. “С деца на тепе” 2022 се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив.