Академията за деца към Пловдивската опера търси новите си звезди

  • от PlovdivTime
  • 09:49, 27.09.2023

Академията на Госпожа Опера към Държавна опера-Пловдив обявява прослушване за професионална подготовка на деца артисти. Тя е насочена към балетна подготовка на деца с възможност за участия на професионална сцена в програмата на операта и в спектакли създадени в самата студия. Децата се обучават по методика за професионална балетна подготовка с водещ педагог Елена Кучкова – примабалерина в трупата, и екип от преподаватели: Петя Попова - класически и съвременен танц, Даниел Русев – актьорско майсторство, и Яна Делирадева - музикална подготовка.

Прослужването ще се проведе на 30 септември в балетната зала на 3 етаж в Дома на културата "Борис Христов". В него могат да се включат деца от 5 до 15 годишна възраст. От 15 ч. е за деца от 12 до 15-годишна възраст, от 16 ч. - от 8 до 12 г., от 17 ч. - за деца от 5 до 7-годишна възраст.

Кандидатите трябва да имат физически данни, чувство за ритъм, артистични заложби. Подготовка на танц не е необходима. Децата трябва да бъдат облечени в удобно облекло (клин, туфли, прибрана коса). Занятията ще стартират от 2 октомври в Дом на културата „Борис Христов“.

Поради големия интерес кандидатите трябва да се запишат предварително до 29 септември на e-mail: [email protected] като впишат трите имена, възраст на детето, телефон за връзка с родител и направлението, в което кандидатстват.

Резултатите ще бъдат обявени по e-mail. За допълнителна информация родителите могат да потърсят информация на телефон 0887706678 (Яница Нешева).