7-метров тиранозавър рекс реве в Природонаучния музей

  • от Мария Луцова
  • 09:58, 13.01.2023

Зала „Динозаври”  на Природонаучния музей ще се обогати с аниматроник модел на 7-метров тиранозавър рекс, трицераптос,  4-метров птеродактил и стегозавър.  Обогадяването на колекцията е причината тази част от музея да бъде затворена за посетители в момента.

„Експозицията вече разполага и с два проектора, чрез които се прожектират реалистични видео анимации, показващи интригуващия живот на динозаврите преди 65 милиона години. В проекта за завършване на експозиционния облик на залата е включен и трети проектор, който не е наличен, тъй като средствата към момента не достигат. Сумата за закупуване на проектора е на стойност 6500 лв. За нашата музейна институция е изключително важно да осъществи завършването на зала „Динозаври”!  На този етап сумата, с която разполага институцията, не е достатъчна поради тази причина разчитаме на дарители и средства, набрани от приятели на музея. Въпреки постъпилите до момента дарения, сумата не е достатъчна. Ако желаете да станете част от нашите дарители - ще бъдем благодарни и щастливи, че ще успеем по-скоро да довършим цялостния експозиционен облик на зала „Динозаври“, призовават от Природонаучния музей.

Те канят всички приятели на музея да се включат и ако се готови да подкрепят инициативата, да пишат на имейл  [email protected], във фейсбук или на телефон  0879601833.

От екипа за музея ще обяват и кога експозицията ще отвори отново врати за посетители.