5 300 лева за Вилиана събраха от ДГ „Малкия принц“ на благотворителен базар

  • от PlovdivTime
  • 18:53, 14.12.2023

Здравословни лакомства, ръчно правени сапуни, дървени играчки за елха и бижута от мъниста направиха децата от ДГ „Малкият принц“ и техните родители за традиционния коледен базар, посветен на благотворителността и съпричастността. Той се проведе в рамките на два дни, в които беше събраната сумата от 5 300 лв.

Тази година средствата ще отидат за лечението на 39-годишната пловдивчанка Вилиана Нейкова,  диагностицирана с рак на белия дроб, като лечението е етапно и скъпо и няма крайна цена. Вили от години се бори с множествена склероза, но въпреки трудностите не се е предала нито за миг! Тази година през август е диагностицирана с рак на белия дроб. След проведени множество изследвания и консултации тя получава оферта за лечение, която е непосилна за нея и семейството ѝ.  

„Спряхме се на Вили, защото сумата за лечението й е непосилна за нейното семейство. Организирахме поредица от работилници, в които децата у дома правиха сладки, курабии и щолени. Сред сладките изкушения на базара бяха още питка по стара бабина рецепта, безглутенови сладкиши и красива джинджифилова къщичка. Майката на Анастасия от 4-та група пък изработи специално за базара сапуни с натурални етерични масла, а ние преподавателите, заедно с децата - коледни украшения и картички“, разказа директорът на градината Анелия Божанова и допълни, че сред най-интересните предложения на тазгодишния базар са били още плетени кукли, тематични коледни картини и пана, коледни късмети от сушени плодове. 250 коледни картички, майсторени от всички деца в градината пък ще зарадват малките пациенти на детската онкохематология.

Пета поредна година инициативата "Направено със сръчни ръце, даряваме с любов и сърце" обединява желанието на колектива на „Малкият принц“, децата и техните семейства в навечерието на коледните празници да помогнат на хора в нужда. От градината са направили организация и част от коледните украшения да достигнат и различни фирми, където работещите там ще могат да подкрепят каузата.

Повече информация за дарителската сметка на Вилиана Нейкова може да намерите на линка:  https://pavelandreev.bg/campaign/neka-pomognem-na-vili-v-borbata-s-raka .