14-годишна пловдивчанка представя България на Evoli Festival в Италия

  • от PlovdivTime
  • 10:54, 25.03.2024

14-годишната пловдивска певица Виктория Илиева ще вземе участие във финала на един от най-престижните музикални фестивали в Италия – Evoli Festival. През юни възпитаничката на вокалната школа "Арт Войс Център" с ръководител Руми Иванова ще премери сили с изявените млади таланти на Европа, а песните й ще бъдат излъчени по най-големите италиански телевизии и медии. 

Изборът на участниците в Evoli Festival се осъществява предварителна селекция от доказани музикални светила. Провежда се на голяма  открита сцена със съпровод на оркестър, а журито е съставено от водещи италиански и  чуждестранни специалисти.

Виктория получи право да участва, след като миналия септември спечели Гран При на Международния фестивал за нови гласове “Златен микрофон” с музикален директор маестро Роко Палацо във Формия в Италия. Възхитен от нейния талант, лично организаторът на Evoli Festival - маестро Клаудио Д’Еболи, покани даровитата пловдивчанка да се присъедини към елитния форум в  Еболи.

Седмокласничката от СУ "Пейо  Яворов" от петгодишна възраст работи с един от водещите вокални педагози в Пловдив и страната - Руми Иванова.

"Виктория е упорита, трудолюбива, с изключително желание за пеене и изява на сцена. Това дава и съответните резултати: тя печели неизменно Първи награди и Гран При награди в престижни конкурси по пеене в България, Малта и Италия, винаги с най-високи оценки от журито", казва за нея ръководителката на "Арт Войс Център".

14-годишната певица участва и в многобройните градски концерти, организирани от "Арт Войс Център" и Биг Бенд Пловдив.

Виктория очаква да представи България на много високо музикално ниво. На Evoli Festival тя ще се срещне и запознае с изпълнители и музиканти от различни държави на високо професионално ниво. 

Фестивалът е разделен на три категории, като във всяка има по 12 участника. Виктория ще участва е в категория младежи от 10 до 17 години. Един от първите класирани в трите категории ще бъде избран за звукозапис и продуциране на италианска песен, която ще се разпространи в цяла Европа.

Известната пловдивска школа "Арт Войс Център" на музикалния педагог Руми Иванова тази година ще отбележи 10-годишния си юбилей. През това време школата се наложи като еталон за вокално майсторство и люлка на таланти, които печелят популярност и у нас и в чужбина. Децата на "Арт Войс Център" неизменно са сред най-награждаваните на конкурсите по пеене в страната и Европа.

В момента в "Арт Войс Център" се обучават деца на възраст от 3 до 22 години.