115 талантливи деца се обучават в академия “Синдикат“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:42, 11.03.2024

Модерна академия на изкуствата „Синдикат”  стартира своята тринадесета учебна година през уикенда. Това стана в заседателната зала на Общински съвет-Пловдив. Тази учебна година в занятията се включват 115 момичета и момчета от 8 до 12 клас от пловдивски гимназии. И тази година заниманията са безплатни благодарение на финансирането от Община Пловдив. Старт на учебната година по традиция даде първата записала се ученичка и това е Калина Кильовска от Национална гимназия по сценични и екранни изкуства, която е в програма "Фотография и фотопроцеси".

Програмите тази година са осем - „Творческо писане”, „Графичен дизайн“, „Модерна музика”, „Екранни изкуства”, „Модерни методи на мислене”, "PR и реклама в областта на изкуствата", както и две нови програми -  "Артмениджмънт и културен туризъм" и „Фотография и фотопроцеси“. Преподаватели са Ина Иванова, Александър Секулов, Панайот Панайотов, Анета Русковска, Цанко Чавдаров, Павел Иванов, Лили Русковска, Евгений Тодоров, Таня Върбева.

Учениците, обхванати в проекта, са от пловдивските гимназии. Всеки участник ще получи документ - Удостоверение, за премината съответна програма след положен изпит – индивидуално или в група.

Проектът се реализира от 2011 година с подкрепата на Община Пловдив. До този момент са приключили успешно дванадесет учебни години, през които са завършили 1560 ученика. Събитията на Академията са достигнали до над 1 500 000 души в Пловдив и страната.
Проектът Модерна академия на изкуствата "Синдикат" е част от културния календар на града и се изпълнява с финансиране от Община Пловдив и собствено финансиране на организатора „Сдружени пловдивски творци".