11-годишна пловдивчанка стопли сърцата на българите с празнична коледна песен

  • от Невена Вранчева
  • 11:30, 08.12.2020

В духа на наближаващите декемврийски празници, млада пловдивчанка успя да стопли сърцата не само на своите съграждани, но и на стотици българи с новата си песен. 

Коледната атмосфера в дебютното парче на 11-годишната Анна Мария е пресъздадена, чрез обичайната за младите хора подготовка на най-вълнуващия празник в годината. 

"Ангели в снега", която е написана специално за талантливото момиче, е по аранжимент, текст и музика на Емил Христов-ЕМО.

Песента бе представена за първи път пред публика в началото на месец декември, на церемонията по запалването на светлините на празничната елха в най-младия пловдивски район "Тракия". 

Дебютната песен на Анна Мария вдъхва у слушателите надежда, силна вяра и носи посланието да бъдем по-добри, да бъдем заедно и всеки ден, в сърцата ни да бъде Коледа. 

От 2 години талантливата пловдивчанка е възпитаничка на педагога Руми Иванова, като от 2 години пее самостоятелно, а отделно е част от музикална група, с която се изявяват от близо 5 години. 

В момента Анна Мария е ученичка в 5. клас в музикалното училище "Добрин Петков" в Пловдив с кларинет и е категорична, че музиката е нейното призвание, разказва TrafficNews.

Тя се е явявала и е печелила награди от различни конкурси - както в България, така и на международна сцена - в Италия, Малта и други.