Звезди на народната музика пеят и свирят благотворително за малкия Ванко

  • от PlovdivTime
  • 15:11, 17.02.2020

Звезди на българската народна музика подготвят поредния благотворителен концерт в Пловдив, за да помогнат на Иван – едно невероятно слънчево дете със Синдром на Даун. Момченцето е рожба на музикалното семейство Деси и Румен Моневи. От раждането си той е истински герой, тъй като се бори с рядка вродена малоформация на пикочния мехур – Екстрофия. Претърпял е няколко операции, една от които сърдечна.

Борбата на семейството обаче продължава, тъй като ще са нужни още операции, за да може Ванко да живее пълноценно, далеч от болничното легло. Те са получили оферта от немска болница за изграждането на уретра и пластика на половия орган. 

Чрез тази операция детето ще може да уринира нормално, без да е нужно многократно поставяне на катетър. Така ще се избягнат и множеството уронални инфекции, които непрестанно се налага да бъдат лекувани с антибиотици, които допълнително увреждат останалите му органи.

Средствата, необходими за лечението на това слънчево момче, обаче са непосилни за семейството. Следващото музикантско събиране ще бъде на 17 февруари от 19 часа в ресторант "Фемили", квартал Кършияка.

В каузата "Нов живот за Ванко" със свои изпълнения ще се включат Таня Маринова, Ваня Вълкова, Митко Денев, Петър Войников, Вили и Деси, Наско Ментата и Злати, Орхан Мурад, Диди Бунтова, Наско Кателиев, Родопска песен, орк. Орфей и танцова формация Елика. 

Не пропускайте да станете част от благотворителното събитие, където не само ще помогнете, но и ще се насладите на великолепни изпълнители, ще се повеселите, ще хапнете и пийнете в приятна обстановка. Всеки похарчен от вас лев, включително и чистата печалба от консумацията, ще бъде за слънчевия Ванко. Кувертът е на цена 30 лв и включва салата, вечеря и билет за концерта.

За резервация 0878 860 426, за по-подробна информация 0877 666 626

Всеки, който иска да помогне на Ванко, може да дари средства на:

BG98RZBB91551011658741

BIC: RZBBBGSF

Пловдив

Иван Руменов Монев

Ivan Rumenov Monev

 https://bg.helpkarma.com/help/261579779219