Зов за помощ! Да помогнем на Стаси от Пловдив в борбата с множествена склероза

  • от PlovdivTime
  • 11:27, 21.01.2024

Майка от Пловдив има нужда от финансова помощ в борбата с множествена склероза. С TrafficNews се свързаха близки на Станислава Гатева, която преди няколко години чува тежката диагноза множествена склероза.

В момента има шанс за лечение, което дава шанс да спре болестта, а именно HSCT, което представлява вливане на стволови клетки, които да изградят нова и здрава имунна система, която да не атакува тялото й.

Стаси има дъщеря, а нейната мечта е да майка ѝ да е до нея, да оздравее и да продължава да бъде нейната най-силна опора.

Ето и какво разказва Станислава Гатева. /Публикуваме текста без редакторска намеса/:

„Всичко започна в периода 2004-2006 година, когато загубих двама много близки за мен хора - моят баща исинът ми. Болката беше огромна. Няколко месеца след това получих силен световъртеж, който ме остави на легло повече от седмица. Лекарите го отдадоха на преживяното от мен и ми предписаха успокоителни. Върнах се на работа, за да не мисля постоянно за болката си. Следващ удър за мен беше неуспешна бременност, но през 2009 год. се роди моята дъщеря Емилия. Бях най-щастливият човек. И така покрай грижите за детето, семейството, работата, не обръщах внимание на дребните неразположения, докато една сутрин се опитах да се затичам да хвана автобуса и установих, че не мога. Посетих отново лекар, назначи ми ЯМР и чух диагнозата -  "множествена склероза" с много лезии в главен и гръбначен мозък. Светът ми се срина за втори път.  Започнах лечение с медикаменти, смених няколко, но бавно се влошавах. Напуснах работа си като  медицинска сестра , защото не издържах физически, започнах да се движа все по-трудно. С помощта на бастун изминавах по-малки разстояния , с чести спирания. От тук нататък, нямам много варианти за лечение с медикаменти, за това започнах да търся алтернатива. Лечението, което се надявам да спре болестта, се нарича HSCT и представлява вливане на стволови клетки, след като е унищожена имунната система чрез силна химиотерапия. Целта е да се изгради нова, здрава имунна система, която да не атакува тяло ми”, разказва Станислава.

Начините, чрез които можете да дарите на кампанията "Помощ за мама Стаси ".

https://pavelandreev.bg/campaign/pomosht-za-mama-stasi

PayPal: [email protected]

Банка ДСК
Основание: Дарение
Титуляр: Станислава Георгиева Гатева
IBAN: BG13 STSA 9300 0030 4817 18
BIC: STSA BGSF

Фейсбук страница "Подкрепа за Стаси"