Зико за базарите в Пловдив: Не съм против да се празнува, но животът на пловдивчани е по-важен

  • от PlovdivTime
  • 11:51, 15.12.2020

Дали ще има коледен базар в Пловдив, ще стане ясно след 21 декември. Това заяви кметът на града Здравко Димитров по време на онлайн пресконференция. Той поясни, че ако НОЩ отпусне мерките срещу разпространението на коронавируса, те ще бъдат разхлабени и на местно ниво. Ще бъдат взети обаче всички превантивни мерки.

"Хубаво да има празници навън, но виждате в каква обстановка живеем - не може да не се съобразим. Животът и здравето на пловдивчани са по-важни от това да се съберем на едно място и да разберем какво сме направили, когато вече да е късно. Не съм против да се празнува, но мисля, че не е времето", каза Зико. 

Изказването идва няколко дни, след като кметът заяви, че няма да позволи да има коледни базари в центъра на града. Той предложи на търговците да използват сергиите на общинските пазари, за да продават стоката си. 

Ден по-рано пък се проведе среща между общинския щаб и организаторите на базар "Капана". След нея и двете страни обявиха, че събитието ще се проведе, ако обстановката се подобри. При по-малък брой заболели, коледните базари ще се проведат от 21 до 29 декември, като има възможност дори те да са на площад "Централен", написаха в социалните мрежи организаторите.