Журналистът Диян Никифоров представи първия си роман

  • от Валентин Видолов
  • 11:50, 12.10.2021

Журналистът и заместник-директор на Радио Пловдив Диян Никифоров представи първия си роман "Капан за акули". Събитието се състоя в камерната зала на пловдивския театър.

Представяне на книгата направи директора на Драматичен театър-Пловдив Кръстю Кръстев. Той заедно с актрисата Патриция Пъндева изчетоха откъс от романа.  Дъщерята на футболната легенда Марин Бакалов - Андреана се погрижи за музикалната част. 

Присъстваха спортните легенди Петър Зехтински, Каспар Симеонов, Марин Бакалов, Георги Попов - Тумби, журналисти, общественици и бизнесмени. 

Дългогодишният спортен журналист за първи път сменя жанра. Той е автор на спортни книги „17 крачки към безсмъртието”, „Феноменът пловдивски спорт“, "Футболните битки за Пловдив", "Футболните битки на Пловдив в Европа и света", "Неповторимият шампион" – посветен на 50-годишнината от титлата на Ботев и други книги на спортна тематика. 

Романът "Капан за акули" е политически трилър и разказва за голяма световна конспирация. Идеята за по-различна книга е от няколко години, но Никифоров решава да я напише в първите дни на пандемията при първото затваряне. 

Представянето имаше и благотворителна цел и всеки от присъстващите можеше да дари сума за жена от Пловдив, която се бори с коварно заболяване.