Жени от Пловдив отново се нуждае от помощта ни! Спешно трябва да продължи лечението си

  • от PlovdivTime
  • 17:22, 17.08.2021

39-годишната Женя Стоенчева от Пловдив отново се нуждае от помощта ни, тъй като спешно трябва да продължи лечението си. Затова нейни близки стартираха кампания за набирането на средства.

 „Не вярвах и не исках да повярвам, че ще се наложи да стартираме отново дарителска кампания в нейна подкрепа. Страх ни е и няма да го крием. Трудно ни е отново да започнем по дългият път за събирането на средства. Страх ни е, защото отново нямаме време. Нямаме време, а нямаме и необходимите средства. Женя трябва да е на 1-2 септември 2021 г в Турция болница LIV HOSPITAL”, обяснява една от най-близките й приятелки Моника Маринова.

Женя Стоенчева е майка на една прекрасна дъщеря. През 2017 година тя е оперирана от американски неврохирург за периневрални кисти на Тарлов на ниво S2 и S3. Симптомите преди операцията са силни болки в кръста, слабост в краката, чести позиви за уриниране, сексуална дисфункция, запек, парастезии по краката, парене и много други.

След направения ЯМР в началото на 2019 година се установява, че Женя има рядкото заболяване адхезивен арахноидит.

Това е най-тежкото неврологично заболяване на гръбначните нерви. Представлява увреждане на една от обвивките на гръбначния мозък, вследствие на което нервите в гръбначния стълб се слепват и подуват, което причинява много силна болка. Заболяването е рядко срещано и малко познато в световен мащаб.

Назначени са ѝ медикаменти, които не водят до подобряване на състоянието, нито до облекчаване на симптомите и не премахват болката. Състоянието на Женя се влошава. Тя не може да направи нищо без чужда помощ – денонощно се превива от нечовешки болки и няма никакъв социален живот. За огромно съжаление, заради болестта тя не може да бъде пълноценна майка и съпруга и това я съсипва още повече. Именно затова близките й се обръщат към всички добри хора със спешен зов за помощ.

„След консултация в началото на 2020 г. с професор Ердал Карайоз (специалист в областта), той препоръча извършването първоначално на 2 вливки на стволови клетки през 15 дни. След това препоръча да се направят още 2 вливки на стволови клетки в продължение на 2 месеца. И така благодарение на всички Вас, бяха направени 4 вливки и за това сме заплатили на болницата в Турция 48 000 долара за самите вливки, което се равнява на 80 000 лв. Отделно сме заплатили за всяко ходене до Турция /4 бр./ PSR-и на Женя, съпруа й, който и беше придружител, също така и на двамата шофьори на линейката, с която беше транспортирана в предвид лошото ѝ състояние. Скенер на бял дроб на Женя. Нощувки в хотел. Хранителни добавки предписани от професор Ердал Карайоз, необходими за усвояване на стволовите клетки от организма. За всичко това допълнително сме заплатили приблизително сумата от 4160 лв.”, обяснява Моника.

По препоръка на професора след направата на четирите вливки се изчакат няколко месеца, за да се види как Жени ще реагира на стволовите клетки.

За щастие тя реагира положително, има значителни подобрения в състоянието ѝ, болките намаляват, но състоянието ѝ все още не е добро. В началото на месец август Жени прави нов ЯМР и той е изпратен в Турция. След консултацията става ясно, че професорът иска да се завърши лечението с още 2 вливания на стволови клетки.

„На 12 август получихме проформата за 5-та и 6-та вливка на стойност 24 000 долара /всяка вливка е по 12000 долара/, което се равнява на 40 000 лв. Петата вливка трябва да се направи на 1-2 септември, което означава, че нямаме никакво време и трябва да съберем СПЕШНО сумата от 41 000 лв., включително за допълнителните разходи за PSR- и, скенер на бял дроб, нощувки, хранителни добавки/ за да не изгубим това, което постигнахме до сега.

Знаем, че времената са трудни. Знаем, че дарителските кампании са много. Надяваме се, че отново ще застанете до нас и всички заедно ще помогнем на Женя”, призовава Моника.

Към днешна дата наличността в дарителската сметка е 2694,63 лв.

Може да се включите в дарителската кампания, чрез:

* Превод по Дарителска сметка:

Обединена Българска Банка

Титуляр: Женя Ангелова Стоенчева

ZHENYA ANGELOVA STOENCHEVA

Населено място: гр. Пловдив

IBAN: BG64UBBS80021053576440

BIC: UBBS BGSF

Валута: BGN/ Лева

* Като се включите в групите в които се провеждат онлайн благотворителни базари в подкрепа на Женя:

1. Благотворителен базар Да помогнем на Женя от Пловдив

https://www.facebook.com/groups/452603332847229

2. Благотворителен базар Да помогнем на Женя

https://www.facebook.com/groups/590633858264104

* като направите дарение чрез PayPal

[email protected]

* Дарителски кутии има поставени в следните обекти: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=helpzhenya…