Заедно за бебе Йоана! Пловдив се превръща в музикално убежище

  • от PlovdivTime
  • 10:53, 19.10.2023

Пловдив събира в концерт няколко изпълнители в подкрепа на бебе Йоана. Мястото е Plovdiv Event Center, a събитието ще се проведе на 16 ноември от 19 часа.

Групите Меломания, Soulmate, Сигнал, както и соловите изпълнители Стефан Илчев и Славяна Егбело, ще създадат магия на сцената, а всички средства, събрани от билетите и даренията, ще бъдат използвани за подкрепа на бебе Йоана.

Това е поредната акция за събиране на средства за малката Йоана, което още няма навършени две години, а се бори за своя живот заради тежка форма на епилепсия.

Близо година и половина състоянието било овладяно, но наскоро Йоана развила възпалителна активност в организма. Това довело до тежък и продължителен гърч и бе приета в интензивно отделение в София.

„Лекарите тук са безпомощни пред състоянието на Йоана и за тях тя е приключен казус. За нас като родители обаче остава една последна надежда да успеем да я излекуваме и да и дадем шанс за щастлив и пълноценен живот като потърсим болница, която е готова да я лекува“, казват родителите на Йоана и апелират за съпричастност към каузата им.

Оставащата сума за лечение на малката е 80 000 лева.