Връчиха отличието „Почетен гражданин на град Пловдив” на инж. Любозар Фратев

  • от PlovdivTime
  • 15:09, 29.02.2024

Председателят на Общински съвет Атанас Узунов връчи отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“ на инж. Любозар Фратев в началото на днешното заседание. Общински съвет – Пловдив удостои инж. Фратев с почетното отличие със свое решение № 31 от 15  февруари, което бе гласувано във връзка с изключителния му принос в областта на обществения и културен живот на град Пловдив и грижа за неговите граждани. Като част от церемонията на инж. Фратев бе връчен почетният знак с герба на града и с лента, символизираща знамето на град Пловдив, както и удостоверение по образец, поставено в рамка.

В своето слово инж. Фратев благодари за оказана чест неговото име да бъде сред тези, които са оставили златна диря в историята на хилядолетен Пловдив и страната.

„През всичките 80 години от моя живот съм се старал да бъда почтен човек и гражданин и вярвам, че това решение е доказателство за сторено от мен за града. Нашият Пловдив е съграждан в течение на хилядолетия. И макар неколкократно да е завладяван и разрушаван, е възкръсвал от пепелищата преди да загине, защото истинските пловдивчани са били и строители, и съзидатели. Сега е времето за градеж, защото, съграждайки, ти си потребен и оставяш нещо и след теб“, допълни инж. Фратев. В почетната книга на Община Пловдив инж. Фратев записа, че Пловдив е велик град, наш кръстник и трябва да бъдем горди с името си пловдивчанин, да го пазим, славим и надграждаме.