В странно видео от Министерство на културата: „Просто Наско” обеща да споделя и разказва

  • от Мария Луцова
  • 11:04, 09.04.2022

Министърът на културата Атанас Атанасов взриви социалните мрежи с меко казано странен клип, публикуван в профила му. След кратка обзорна разходка из помещението, в което се снима, „просто Наско” благодари за честитките, получени по повод рождения му ден и ведро заявява, че има много какво да сподели и ще го направи скоро. Следва пожелание за щастлив петък и щастлив уикенд.

Видеото е издържано в типичния бодряшки стил, който Атанасов демонстрира в почти всички свои публични изяви.  За немалка част от коментиращите начело с бившия министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов приповдигнатото и емоционално настроение е необичайно и има вероятност да е провокирано от употреба на нездравословни субстанции.

В повечето коментари добронамереното доскоро отношение вече е  сменено с гняв и призиви за оставка. Други като актьора Филип Аврамов откровено се гаврят с министъра. Фицата дори му посвети клип реплика.

За времето, в което е начело на културното ведомство, Атанасов се превърна в министър фантом. Най-новата ни история не помни и подобно фантомно управление, което попада в публичното говорене само и единствено със скандали. Последният от тях отново бе провокиран от интервю на „просто Наско” – става дума за конкурса за директор на Народния театър. В него Атанасов обяви, че процедурата е компрометирана, защото един от участниците бил пиян, а член на журито си тръгнал по-рано.

В крайна сметка резултатът от конкурса бе потвърден, а твърденията на министъра на културата останаха да висят във въздуха.

Това е само малка част от странностите на „просто Наско” и екипа му. Най-голямата е, че никой не вижда какво правят, не знае какво предстои, а въпросите се трупат в пощенската кутия на прес службата на Министерство на културата. Едни такива въпроси, изпратени от нашия екип още през януари, чакат отговорите си и до днес. Мълчанието обаче е оглушително!