Цветана Манева представя в Пловдив биографична книга

  • от PlovdivTime
  • 16:33, 16.09.2021

Забележителната Цветана Манева ще се срещне с пловдивската публика за представянето на книгата "Тя. Цветана Манева" тази вечер от 19.30 часа в Камерната зала на Драматичниятеатър. Гостуването ѝ под тепетата е част от програмата на фестивала "Сцена на кръстопът".За книгата ще говорят авторите Яна Борисова и Георги Тошев.

"Тя. Цветана Манева" е  документално-емоционална биография на една изключителна българска актриса, разказана от журналиста Георги Тошев и драматурга Яна Борисова с помощта на семейството, колеги и приятели на Цветана Манева сред които: Явор Милушев, Галин Стоев, Любен Гройс, Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Теодора Духовникова, Стефан Вълдобрев, проф. Атанаса Атанасов, Снежина Петрова, Възкресия Вихърова и много други.

Една лична история през погледа на хората около Цветана Манева, през написани и ненаписани писма, през споделени и несподелени тайни, през общи преживявания, представления, филми, сцени и снимачни площадки. Поредица от разговори, които разкриват нейните съкровени мисли и вълнения свързани с живота й, кариерата, приятелите, преподаването, страховете и най-вече за изворите на вдъхновение, което е неделима част от съществуването на всеки човек на изкуството.

Колекционерското издание съдържа три пощенски картички от личния архив на Цветана Манева, непубликувани досега, и уникален аудиозапис с монолог от пиесата „Тъгата на кралиците“ от Яна Борисова в изпълнение на Цветана Манева на фона на музиката на Милен Кукошаров.