Талантливи пловдивчани и педагози в училища и градини с Почетна значка за 24 май

  • от Мария Луцова
  • 13:31, 13.05.2024

14 млади пловдивчани ще бъдат удостоени с Почетна значка на град Пловдив по случай Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Предложението е на общински съветници от всички групи в местния парламент и ще се гледа на предстоящата сесия в четвъртък.

В списъка са диригентът и председател на Пловдивското певческо дружество "Ангел Букорещлиев" Илиян Тиганев, солистът в Държавна опера-Пловдив Юлия Йорданова-Керана, актрисата от Пловдивския театър Клементина Фърцова, колегата ѝ от Кукления Велизар Евтимов и Здравка Христозова от театър "Хенд", учениците Виктория Комитова (11 кл., НГСЕИ), Виктор Костов (12 кл., НУМТИ "Добрин Петков"), Валентина Ванева (Арт Войс център), Диана Матова и Радо Игнатов (НХГ "Цанко Лавренов"), Аглея Канева и Александър Вичев (НУМТИ "Добрин Петков), Белослава Ангелова (СУ "Пейо Кр. Яворов"), Стефан Хубенов (АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев").

Те с отличени за постиженията си на редица национални и международни конкурси, с което са популяризирали родния Пловдив.

"Надяваме се тази наша инициатива, в навечерието на светлия празник, да се превърне в традиция и да награждаваме млади творци от Пловдив ежегодно", отбелязват вносителите.

Общинският съвет ще гласува и предложението за удостояването с Почетна значка на Пловдив на 15 учители, а 21 техни млади колеги - с грамота и парична награда.