Талантливата българка Виктория Георгиева е отличена с международно признание

  • от PlovdivTime
  • 15:15, 09.12.2020

Виктория Георгиева, известна повече с професионалния си псевдоним VICTORIA, е известна българска певица и автор на песни. Започва кариерата си след участие в четвърти сезон на X Factor Bulgaria, като бързо след това набира популярност в и извън страната. Виктория ще представя България на Евровизия през 2021 година в Ротердам.

Последното отличие на младата певица е изборът ѝ за един от 30-те най-вдъхновяващи млади лидери в България. Популярното бизнес списание Forbes представи класацията си за 30-те най-влиятелни млади българи под 30 години за 2020 година. Престижната класация “30 под 30” селектира едни от най-амбициозните и проспериращи младежи, които се стремят да променят света.

В тазгодишното издание централно място заема 23-годишната Виктория, която ще представи страната ни на Евровизия 2021. През изминалите 12 месеца младата певица предизвика огромен международен отзвук с песента си “Tears Getting Sober”. Парчето ѝ стигна върхови позиции в едни от най-престижните музикални радио и ТВ класации в Европа. За „Tears Getting Sober” и неговата създателка се говорешо много, включително и в Grazia Холандия, BBC, RTVE, The Guardian, Cosmopolitan Русия и много други. България бе сочена за фаворит на букмейкърите за победа на Евровизия 2020, чието издание беше отменено заради пандемията.

Този ноември Виктория блесна с ново музикално творение – “Ugly Cry”. Това парче е сред потенциалните песни, с които певицата може да представи страната ни пред близо 200 милиона зрители в цял свят на Евровизия 2021.

Само в рамките на две денонощия „Ugly cry” се превърна в хитова новина. Последният сингъл на Виктория Георгиева вече е отразен  в медии на 14 държави, а малко по-късно бе част от музикалните предавания в радиа и телевизии в Германия, Полша, Беларус, Испания и Гърция.