Светослав Енчев, “Браво, Пловдив“: Готови ли сте да поверите града си на безхаберници?

  • от PlovdivTime
  • 15:14, 12.10.2023

Стотици са кандидатите за общински съветници в Пловдив. Трудно е да се опише с думи нивото на разочарование, което много от нас изпитват, когато се сблъскваме с кандидати, на които им липсва основното разбиране за предизвикателствата, пред които сме изправени в нашия град. Тяхната липса на опит по важни въпроси ни оставя в недоумение и е тревожно да ги видим да дават обещания без ясно разбиране как да ги изпълнят. Тези хора трябва да могат да стимулират прогреса, да защитават каузи и да изграждат процъфтяващи общности. Местното управление играе жизненоважна роля в нашето ежедневие, като се занимава с проблеми, които пряко засягат нашите квартали, паркове, училища, бизнеси и цялостното качество на живот. От съществено значение е тези, които се стремят да ни представляват, да притежават знанията, отдадеността и почтеността, за да вземат добре информирани решения за общото благо.

Свидетели сме на това, че самата същност на благосъстоянието на нашия град бе поверена на хора, които изглеждат видимо много алчни, егоисти и водени от мотиви, които не са в съответствие с обществения интерес. Разочарованието, което се надига в нас, не се поражда от цинизъм, а от дълбоко чувство на загриженост за бъдещето на града ни. Обезсърчаващо е да станем свидетели на хора, които изглежда дават приоритет на личната изгода, политическите игри и личния интерес пред благополучието на самите хора, които трябва да представляват. Некомпетентността е крещящ проблем и до днес. Виждаме го в липсата на разбиране на неотложните въпроси на града, неспособността за вземане на разумни решения и неуспеха да общуваме ефективно и да се застъпваме от наше име. Виждаме го в тяхното незачитане на истинските нужди и стремежи на хората, на които уж трябва да служат. Това разочарование, макар и разбираемо, не трябва да бъде крайна точка, а трябва да бъде катализатор за промяна. Заедно можем да трансформираме разочарованието си в движеща сила за положителна промяна. Нека споделеното ни раздразнение бъде мотиватор за изграждане на по-добро бъдеще за нашия град с компетентни, отдадени и надеждни хора начело. Време е да се обединим, да участваме активно в нашата демокрация и да гарантираме, че нашето местно управление остава фар на надежда, напредък и просперитет за всички.

Светослав Енчев е осми в листата на „Браво, Пловдив" за Общинския съвет. Той бе сред най-дейните участници във всички  инициативи на сдружението от самото му начало. Енчев има пет магистърски степени, сред които Приложна психология, Спорт в училище, Софтуерни технологии със специализация мобилни приложения и програми, а в момента учи политически мениджмънт и комуникации.

Зад гърба си имам множество участия по научни конференции, инициативи, конкурси, състезания и много мероприятия от различни типове. Два пъти е бил председател на Студентския съвет към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. В момента е Комплексен управител на студентските общежития. Втората професия си я определя като хоби – той е футболен съдия. Избрал да живее и да се развива в България. 

Той се явява с преференция №108 в листата на „Браво, Пловдив“, които участват в местните избори с регистрацията на българска прогресивна линия с №36. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.