Стойка иска да живее, за да се радва на децата си! Да й помогнем

  • от PlovdivTime
  • 19:58, 04.09.2020

Стойка Иванова има нужда от нашата помощ, за да живее и да се радва на деца и внуци. 63-годишната жена от Ямбол е изключително лъчезарна и позитивна. Работи в Инспекцията по труда и е посветила живота си на двамата синове и двете внучета. Чувства се изключително жизнена, няма никакви оплаквания. Допреди три седмици, когато усеща болки в корема и изпитва затруднения при ходене до тоалетна.

Първоначално постъпва в ямболската болница. На 20 август е приета по спешност в Клиниката по Гастроентерология на Военномедицинска академия и веднага е оперирана. Лекарите отстраняват два карцинома – на дебелото черво и на яйчника, както и левия яйчник и лявата тръба. Впоследствие хистологията потвърждава, че образованията са злокачествени и в последен стадий на развитие.

„Изпратих резултатите от изследванията в Медицински център „Джон Хопкинс”  в Турция. Те искат да направят хистология, РЕТ скенер, ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) и да назначат химиотерапия. Имам метастази по таза, но нямам никакви разсейки по други органи. Затова прогнозите са изключително оптимистични – за пълно възстановяване”, разказа пред TrafficNews жената.

Престоят и лечението в болницата ще струва около 25 000 евро, които са непосилни за жената и семейството й.

„Чувствам се добре. Лекарите в София са много добри, операцията беше успешна. Много съм им благодарна”, признателна е Стойка. Тя е оптимист, че ще оздравее и ще бъде с внуците си.

 „Заради тях ми се живее. Докато човек е здрав, не се замисля. Казва си: Колкото ми е писано, толкова. А сега ми се живее”, признава жената.

Всеки, който иска да й помогне, може да го направи, като дари средства:

IBAN: BG62UNCR76301077086930

BIC: UNCRBGSF

UniCredit Bulbank

Стойка Петкова Иванова