След 25 години: Обичаният Ивайло Христов стъпва на сцена за 1800 път

  • от PlovdivTime
  • 18:29, 09.01.2020

Актьорът Ивайло Христов ще изиграе 1800-то си представление тази вечер. Той ще се качи на сцената на Малък градски театър "Зад канала" в София, за да играе в пиесата "Канкун". Христов е на сцената от 25 години и е играл в над 70 спектакъла. Голяма част от тях са на сцената на Пловдивския драматичен театър.

Ето какво написа самият той в социалните мрежи преди да стъпи на сцената тази вечер:

Ако беше заглавие в жълтурски вестник, щеше да е "Ивайло Христов чука 1800 тази вечер с (в) "Канкун". Но, не е. Истината е, че тази вечер в МГТ" ЗАД КАНАЛА " ще ми се случи да се докосна до тази заветна цифра. Ще имам щастието да изиграя своето представление номер 1800.

За 25 години в над 70 спектакъла на професионална сцена ми се случи да се докосна до света на безброй уникални автори-Шекспир, Молиер,Гогол Достоевски, Чехов, Островски, Набоков, Сервантес, Галсеран, Вазов, Алеко Константинов и още много. Имах късмет да се срещна с изключителни режисьори. Няма да ги изреждам, за да не пропусна някого и да го обидя.

За работата ми да говорят хората. Тези, с които съм бил на сцена и тези, които са гледали и слушали в салона. Благодарен съм на всички по пътя си. Всяка среща е имала значение за мен.

Имало е знакови моменти, в които всичко се подрежда отгоре. Такъв е случаят с "Канкун". Това е едно от любимите ми представления и си го броя като перла в короната. Играем вече 10 сезона. Когато започнахме репетиции някои от актьорите бяхме на по 40...Сега сме към 50. На колкото трябва да сме по автор.

Едно от най-важните неща в театъра е грижата. За всеки спектакъл, за всеки актьор, за всеки, участващ в процеса на сътворяването, изобщо на всеки в храма.

Благодаря за грижата и обичта от всички, до които съм се докоснал.