Шаги осъди Стинг в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 11:30, 21.06.2018

от Мария Луцова

И това се случи! Шаги прати Стинг зад решетките насред Пловдив. Реге звездата се облече в тогата на пловдивския адвокат Владо Дончев и грабна съдийския чук. Любопитната случка бе част от втория концерт на двамата световноизвестни музиканти на Античния театър в Пловдив снощи.

На сцената, пред очите на публиката, полицейска охрана донесе затворническа блуза в черно и бяло райе на Стинг, а Шаги излезе с тогата, застана зад съдебната банка и занарежда провиненията -  палеж, изнудване, кражба, търговия с наркотици, трафик на хора!

В своя защита и преди да умре, Стинг разказа, че е белязан от рождението си и че е роден за големи дела. Шаги обаче не му прости и отсече: „Виновен”.  През цялото време Стинг не криеше неудоволствието си, че съдията го държи прав.

Оказа се, че английският джентълмен не проси помощ и не се гордее с това, което е сторил. Прошка обаче нямаше. Театралната сценка всъщност беше драматизация на едно от парчетата в новия албум на двамата музиканти  – „Crooked Tree”. След драматичното изпълнение Стинг, Шаги и беквокалистите им се върнаха към любимия на феновете репертоар и забиха „Shape оf Мy Hеart”.

В деня на концерта с мен се свързаха мои приятели, които са сред организаторите на концерта. Помолиха ме за тога и съдийски чук. Беше голямо тичане, но всичко беше наред. Съжалявам, че не успях да видя това изпълнение, защото бях на първия концерт на Стинг и Шаги. Помогнах без да се замисля, защото те наистина направиха забележително шоу, разказа Владо Дончев.

Веднага след концерта Стинг и колегите му седнаха на по бира, за да проследят футболния сблъсък между Иран и Испания от Световното първенство в Русия.