Румен Радев: Това е победа на доверието, разума и единната ни вяра за законност и справедливост

  • от PlovdivTime
  • 21:10, 21.11.2021

„Искам да благодаря на всеки един от вас, които излязохте, за да защитите  Вашия глас за България.  Демокрацията функционира благодарение на вас. Искам да поздравя проф. Герджиков и всички кандидати, които дадоха своите идеи и своя принос със своето участие”. Това бяха първите думи на Румен Радев след победата на балотажа за президент.

 

„Приключи един безпрецедентен политически месец с два вота. Той приключи със затвърждаването за късането с корупцията, грабежа, беззаконието и махането на мафията от властта. Очакванията за умора на хората от изборите  - не се състоя. Връщането на статуквото на бял кон не се състоя, въпреки инсинуациите, пропагандата и хвърлените парите”, каза Радев.

 „Новият парламент няма право на грешки и протакване, защото хората няма да го простят. Би било самоубийство, ако тръгнат срещу волята на народа.  Очакванията на обществото са, че трябва отчетливо мнозинство, което да се справи с кризата в зимните месеци,  взимане на решения, отлагани с години, борбата с пандемията е приоритетна задача, съдебна реформа, и отстояването на националните позиции, особено когато е за българската идентичност на нашите сънародници зад граница”, каза Радев.

„С вас сме остава наше кредо за бъдеще. Това е победа на взаимното ни доверие, на разума и единната ни вяра за законност и справедливост. Трябват още много усилия -  България излиза от застоя и автокрацията и се връща на  пътя на развитието, свободата и модернизацията”, каза президентът.

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че посвещава победата на покойния си баща. 

„В личен план посвещавам тази победа на моя баща, който за съжаление не е сред живите, но ме направи смело момиче. В политически план посвещавам победата на големия българин Стефан Данаилов, който първи ми се довери“, каза Йотова. Тя благодари на всички, които стоят зад победата им за втори мандат.