Рашидов: Беше тежка, проклета година

  • от PlovdivTime
  • 18:51, 27.12.2020
 

Година на изпитания и загуби - така ще запомни 2020-а бившият министър на културата Вежди Рашидов. "На всички е ясно, че беше една тежка, проклета година. Равносметката няма как да бъде по-различна, защото се простихме с приятели. Много българи измряха, то не е тайна. Но никога в България за ден не са измирали такова количество хора. Всичко това трябва да ни навява на мисълта, че живеем в много сложно време", каза Рашидов.

Годината носи много трудности и в личен план, а Ковид-19 не подминава и семейството на председателя на комисията по култура в НС.

"Ами, как беше – отвратително разболяване, което ти удря органи, нали каквото говорят хората, нали аз това искам да го избегна. По-лошо и различно е от обикновен вирус. Може би това е истината. Вчера прясно си взех кръвния тест, антителата са ми много високи, всичко ми е на място вече. Имах малко проблеми с черния дроб от антибиотиците", каза още той пред Bulgaria ON AIR.

Извънредната обстановка променя и една дългогодишна традиция в семейството на Вежди Рашидов. За първи път от години насам бившият министър на културата отбелязва рождения си ден в тесен семеен кръг, а не с изложба.

Ами поради тази причина, че аз горе –долу смятам, че съм дисциплиниран човек и човек, който мина това отвратително нещо на тоя етап. Не знам докога, то и повтаря. Нямам желание да събирам приятели колеги и да ги разболявам. Аз бях с внучето, с децата, със съпругата ми на рождения си ден и ми беше приятно и човешко, простичко, нормално", посочи още той.

Казва, че 2020-та е била тежка за цялото човечество, както за духа така и за психиката. И се надява новата година да бъде по-добра.

Надява се през 2021 година да сбъдне своя дългогодишна мечта.

"Ще се радвам много, догодина, разбира, се за 70-годишнината имам юбилей и ще направя сигурно една много хубава изложба, за нея мисля от 45 години. Така ще бъде, тази година ще изтърпим проклетията да си отиде да дойде годината на надеждата за всички ни е важно", каза още Вежди Рашидов.