Радослав Чилингиров: И с Plovdiv Event Center, и с нови фестивали да дадем още емоции на Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 18:01, 10.06.2024

Радослав Чилингиров и Венета Райнова са двигателите на новата агенция за събития "Антракт". Те движат събитията на Plovdiv Event Center, но инициират и поредица от интересни събития в летните месеци. Какво да очакваме от екипа им, разказва Радослав.

- Г-н Чилингиров, дадохте летящ старт на една от новите агенции за събития с концерт на хитмейкъра NANA.

- От години разработваме Plovdiv Event Center като привлекателно място както за публиката, така и за български и международни артисти. Трудът ни се отплаща и вече има проекти, които се реализират най-вече при нас. Новата ни локация на бул. „Санкт Петербург” 131 прави центъра ни още по-атрактивен. Предстоят ни още много вълнуващи срещи с артисти, певци, комедианти. Радваме се, че все по-често при нас се реализират социални проекти, благотворителни събития, обучения. Отворени сме към всяка стойностна инициатива, която ще направи културния и социален живот в Пловдив още по-привлекателен. Колкото до гостуването на NANA – радвам се за успешното събитие по няколко причини. Първо, то даде старт на новото пространство на Plovdiv Event center. Второ, срещнах една публика, която не просто бе избрала да се забавлява, а бе в залата, защото познава музиката на NANA. Пееха с него, снимаха се. Беше вълнуващо, както и на много други събития, които с удоволствие посрещаме.

- Какво предстои?

- В предстоящите дни каним приятелите си на концерт на ROBI & Live Band  на 28 юни от 22 ч., както и на гостуването на страхотния Ненчо Илчев и неговото шоу „Смях в повече” на 9 юли от 21.30 ч. Екипът ни поглежда и към откритите пространства в Пловдив, където ще направим поредица от интересни събития през трите летни месеца. Става дума за новия фестивал „Лято в Стария град”. Ще има три изключително любопитни изложби, куизове, театър за деца, концерти, турове, танцови събития с латино музика.

- Кога започва фестивалът?

- На 17 юни с една изключителна изложба, за която тепърва ще разказваме, защото работим по последните детайли и визии. Само ще споделя, че става дума за изключително ценни експонати, които ще бъдат представени пред публиката за първи път. Завършваме в края на август. Форумът се реализира с подкрепата на Община Пловдив и работим в посока той да се превърне в ежегоден, за да имат пловдивчани и гостите на града още възможности да се забавляват.