Премиерът: Ако не бях поел ангажимент към партньорите, още днес щях да подам оставка

  • от PlovdivTime
  • 13:18, 05.08.2020

"Аз съм готов по всяко време да си тръгна. Не искам заради мен да има напрежение. Не съм Радев да се радвам, когато хората  се бият по улиците и затварят кръстовищата. Ако ние сме толкова силни, нека да има служебно правителство. Готов съм още днес да си подам оставката, но имам ангажименти, които съм поел към коалиционните ни партньори", това заяви премиерът Борисов пред конференцията на ГЕРБ. 

Изявлението му бе посрещнато със скандирания "Не". 

"Ще говоря с коалиционните патрньори, ще им предложа варианти. Аз да си тръгна и да оставя друг начело на правителството, за да може Народното събрание да продължи да функционира. Аз ще продължа да работя с партията.  На места има дерибеи – аз трябва да отива намясто, за да въведа ред. Междувременно водачите на протестите да дойдат и да кажат – как виждат нещата" каза Борисов.

"Не съм човек който се опиянвява от масата. В партия ГЕРБ имаме много работа. Маса от обвиненията към нас са основателни. 

Поел съм ангажимент към нашите коалиционни партньори, иначе още днес щях да си подам оставката. Но трябва да осигурим стабилността. Идват много тежки години. Икономиката на Щатите е с 30% надолу. С 15 % е спада на ЕС. И на нас ни трябва подкрепа, ако хората изберат нас.

Един ден не трябва да стоим в управлението ако хората не ни искат. Искам вие да мислите, да говорите с хората. Защото много от вас са се отлепили от хората" , предупреди премиерът и прикани хората да не се подават на провокации. 

Множеството го изпрати с викове "Бойко, Бойко!"

 

Kоментари

коментар
Вивияна Георгиева
19:28, 05.08.2020
Отговор

Трябва да искарат мандата си иначе ще настъпи крах