Представят най-новия пътеводител за Пловдив и региона на Румяна Титерякова

  • от PlovdivTime
  • 10:50, 24.11.2021

Представяне на трето преработено издание на книгата „Запознайте се ПЛОВДИВ и още“ с автор Румяна Титерякова ще има в рамките на Дефилето на младото вино на 24 ноември от 18 часа в Културен център Тракарт. Събитието е с вход свободен. Посещението ще става с валиден "Зелен сертификат".

Най-новият пътеводител за Пловдив и региона излиза със запазения знак на Университетското издателство "Паисий Хилендарски". Между неговите 300 страници се редуват легенди и исторически факти за Пловдив, Асеновград, Хисаря и Старосел, фотографски илюстрации на Димитра Лефтерова и карта на Ваня Аргирова. Авторът на книгата Румяна Титерякова е дългогодишен екскурзовод, под чието име са познати още две издания на пътеводители.

„Новата книга е плод на почти 50 години работа и е в помощ не само на колегите ми, а и за неспециалисти“ – разказва Титерякова. Тя припомня, че преди да започне работа върху нея, последните пътеводители са били от 1987 година, а излязлата през 90-те години книга за Пловдив от историци би могла да се ползва само като допълнение от екскурзоводите. 

"Дефиле на младото вино" и "Дни на младото вино"се организират от сдружение Съвет по туризъм - Пловдив и Община Пловдив. Финансира се от "Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2021 г."