Празнични мигове за цялото семейство: Още 3 представления на шедьовъра “Лешникотрошачката“

  • от PlovdivTime
  • 09:24, 28.12.2020

Празнични мигове за цялото семейство с шедьовъра на Чайковски - "Лешникотрошачката" предстоят с още 3 представления на 28 и 30 декември в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив.  

В Коледния балетен спектакъл на Опера Пловдив магьосникът Дроселмайер сътворяват своите вълшебства край елхата. Спектаклите са на 28.12 (понеделник - почивен ден) от 11 и 16 часа и на 30.12 (сряда) от 18 часа.

Хореографията е на Боряна Сечанова, сценографията е дело на Иван Токаджиев, а костюмите на Цветанка Петкова-Стойнова, Адриана Найденова. Репетитор е Петя Димова.

Артистите на Опера Пловдив се завръщат на сцената с празнични концерти и спектакли, водени от необходимостта повече от всякога да заредят публиката и себе си с хармония и светли мисли! Всички събития се провеждат при стриктно спазване на заповедите и предписанията за безопасност на публиката и на участниците в тях.

Солисти, балет и оркестър на Опера Пловдив вече подготвят програмата и на празничен Новогодишен концерт, който ще открие Новата музикална година на 2ри януари от 18 часа. Новогодишната музикална традиция на Европа ще оживее в произведения от Йохан Щраус, Франц Лехар, Имре Калман и др. под диригентската палка на Констанин Добройков.

Отложеният  от ноември месец концерт Опера бутик: Духът на предколедна Виена ще се състои на 3ти януари от 11:30 часа.  Солистите Велин Михайлов - гост, Лилия Илиева - гост, Вера Гиргинова, Марияна Панова,  Георги Динев, Евгения Ралчева, Гочо Праков – кларинет ще представят изпълнения от "Прилепът", "Графиня Марица", "Царицата на чардаша", "Цигански барон", "Веселата водвица", "Джудита", както и от оперите "Сватбата на Фигаро", "Дон Жуан" и "Така правят всички"!

Празничните концерти и спектакли ще се играят при капацитет на публика от 30 % ( до 150 души в залата през ред и през място) и при пълно спазване на всички предписания за комфорт и безопасност на зрителите.

Програмата на Опера Пловдив е специално адаптирана, за да гарантира максимално здравето на артистите на сцената – за всички  участници са изработени артистични предпазни маски като част от костюмите, не са включени ансамблови изпълнения на солисти и хор, в балетните спектакли съставът е редуциран, а репетициите се провеждат на малки групи при стриктно спазване на всички предписания и вътрешни правила за безопасност.

Билети за празничната програма на Опера Пловдив се продават на касата на Операта в Дом на културата и онлайн на eventim.bg.