Познат и инициативен лекар от Пловдив с шанс да стане общински съветник

  • от PlovdivTime
  • 13:59, 04.10.2023

Д-р Любомир Паунов е роден е на 29 март 1988 година. Завършил е Езикова гимназия „Пловдив“ и Медицински университет - Пловдив. Той е трето поколение лекар и учен. Има придобита магистратура по Здравен мениджмънт с успех 6.00, ОНС "Доктор по медицина" и специалност по "Обща хирургия". Скоро завършва специализацията си по "Гръдна хирургия“, а в момента учи трета магистратура по "Спортна физиология, спортна кардиология и спортна травматология". Има множество следдипломни обучения и участия в научни форуми, световни и вътреуниверситетски проекти и е автор на над 50 публикации в научни списания.

Работи във Втора хирургична клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив и е главен асистент в МУ-Пловдив в Катедра по специална хирургия на англоговорещи студенти. Зам.-председател е на УС на РЛК на Български лекарски съюз - Пловдив с ресор болнична помощ.

На тези избори е кандидат за общински съветник в листата на „Българска прогресивна линия“ и „Браво, Пловдив“ под номер 36 (преференция 106). В новия Общински съвет ще работи за създаването на Общински фонд за финансиране на млади лекари - специализанти. Други приоритети, с които се ангажира, са създаването на конкурентноспособни общински здравни заведения с качествено обслужване и достойно заплащане на работещите в тях.

Д-р Любомир Паунов разказва защо избра ново политическо поприще. Младият хирург е познат на пловдивското общество както с професията си, така и с множество благотворителни инициативи и с активната си позиция по проблемите в местното здравеопазване.

Ето и неговото обръщение: 

„Уважаеми господа, реших да направя една следваща стъпка, защото имах много идеи, които не се реализираха в политическото ми битие дотук, поради независими от мен обстоятелства. Шестнадесет години бях член на най-голямата и стара лява партия, която новите й "вождове" се опитват по най-безапелационни начини да ликвидират и считам, че в голяма степен успяха. Винаги съм твърдял, че всеки камък си тежи на мястото, а моето е в сферата на Здравеопазването. Реших да се присъединя към Българска прогресивна линия“ и "Браво, Пловдив" поради факта, че това е една нова и необременена политически във времето организация, която се доказа с желанието си за промяна на нашата любима Община с успешните си доброволчески инициативи дотук.

„Българска прогресивна линия“ е партия на хората, разграничили се от БСП на Корнелия Нинова, която я превърна в „гумен печат“ на идеите на нея и „лакеите й“ за себереализация, а „Браво, Пловдив“ ме вдъхнови с примера си за безкористна работа в полза на обществото и идеалите си, че можеш да даваш от себе си, без непременно да искаш нещо в замяна, които напълно винаги съм споделял и аз. С оглед на всичко това, след като отказах доста партийни покани през изминалите няколко избора, считам, че това е един естествен преход в моето идейно, идеологическо и политическо развитие и реална възможност успешно да реализирам идеите си в градското здравеопазване.

От много време насам, съзнателно или не, чрез политиките на местния парламент, общинските лечебни заведения се водят до фалит. Те са един своеобразен "храм", в който всички знаем, че влязоха "търговците", а те нямат място там. Аз не желая и считам за идеологически абсурдно да се противопоставят частните и общинските лечебни заведения и работещите в тях, но, за голямо съжаление, в този момент това е факт.

Местните болници и ДКЦ са важна и задължителна част от здравеопазването в нашия град, защото те поемат социално-слабите хора, тези, които са здравно-осигурени, но не желаят допълнително съфинансиране за оказаното им лечение, както и спешните и неосигурени такива. Същевременно, условията и за лекари и за пациенти са отчайващи и не може да очакваме младите доктори да работят, а болните да ходят с желание там. Тук съм с опита и идеите си да променя това, защото, в противен случай, сме изложени на опасността да оставим града без конкурентно-способно и модерно общинско здравеопазване, което ще доведе до предателство и към пациентите и към работещите в него!“

 Уважаеми съграждани, аз имам качествено образование и стабилна работа, за да не съм зависим от никой. Така е било и така ще бъде. Но, за да променим нещо, трябва да дадем всичко от себе си, да сме безкористни и идеалисти. При лечението на пациентите ми винаги следвам тезата, че човек не е богат, когато е взел, а когато е дал! Този житейски принцип съм се опитвал да спазвам и при всичките ми начинания и инициативи дотук. От изминали общински съвети се убедихме, че без действащи лекари или такива, които са добре подготвени в тази сфера, в Комисията по здравеопазване няма как да се взимат и необходимите важни и работещи решения. Уважаеми пловдивчани, с времето съм доказал, че не ме е страх да се изправям срещу проблемите, но, за да изпълня поетите си ангажименти, ми е необходима подкрепа Ви на 29.10.2023 с №36 в интегралната бюлетина и преференция №106 в листата за общински съветници. За едно по-качествено, конкурентно-способно и модерно общинско здравеопазване!

 „Браво, Пловдив” с номер 36 в интегралната бюлетина с регистрацията на „Българска прогресивна линия за кмет, районен кмет и листа за общински съветници!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!