Пореден триумф за пловдивчанката Вики Радева

  • от PlovdivTime
  • 13:19, 03.08.2020

Виктория Радева /ШК Марица / триумфира с единадесета поредна титла по класически шахмат  на държавното първенство за младежи и девойки до 16,18 и 20 г., което се проведе от 27.7 до 2.08  в Асеновград. След като спечели поредната си титла , този път до 20 г. с пълен актив, Вики завоюва и титлите по рапид и блиц без да допусне изненада.

Общо титлите й от републикански първенства надхвърлят 25. С тези 11 поредни титли талантливата пловдивчанка направи и едно постижение , което никой млад шахматист досега не  е постигал, а и едва ли в близките  11 години някой ще успее да постигне.

Радева е включена и в националния отбор на България, който ще вземе участие в първата по рода си Шахматна Олимпиада. Заради пандемията Шахматната Олимпиада в Москва тази година  бе отложена за следващата година, но Международната федерация по шахмат/ ФИДЕ/ реши да стартира Онлайн Олимпиада. В нея  участват 163 държави, които са разпределени в 5 дивизии. Българския отбор е поставен във втора дивизия , а надпреварата стартира на 24 юли и ще завърши на 30 август.