Помогнете на Костадин! 20-годишният пловдивчанин спешно трябва да бъде опериран, за да пребори рака

  • от PlovdivTime
  • 14:45, 20.02.2024

20-годишният Костадин Бозуков от Пловдив се бори с коварно заболяване и има нужда от подкрепа. Младото момче е диагностицирано с агресивен рак - Сарком на Юинг и трябва да се подложи на спешна операция, за която му е нужна голяма сума пари.

Неговата майка разказа, че след проведени 4 курса химиотерапия и 10 лъчетерапии, екипът който го лекува в Турция е назначил спешна операция, за да бъдат премахнати остатъците на туморите, които са в белия дроб и в гръбначния стълб. Операцията е назначена за 15 март и до тогава семейството му трябва да преведе непосилната за тях сума.

Според лекарите туморът е намалял достатъчно и трябва да се прамахне възможно най-бързо, за да не даде разсейки! Операцията е с голяма сложност.

Животът на Костадин се преобръща преди три месеца, когато внезапно се парализира. Следват спешни изследвания в болница и коварната диагноза.

Точно един месец, след като навърши 20 години, ни казаха тази зловеща диагноза, без да е пил едно хапче. Това заболяване е много рядко - 1,5 на 1 милион души и си казах: „Точно моето дете ли?“, а той ме попита“ „Мамо, точно аз ли, защо?“, разказва майката на Костадин Мария Бозукова.

Диагнозата се потвърждава и в Германия. Семейството не губи надежда и заминава за Турция, където лекарите назначават 12 химиотерапии. Резултатът не закъснява. 

„След втора химиотерапия, 10 лъчетерапии, физиотерапия детето е с 50% неактивни ракови клетки и туморът от 16 см е вече 4 см“. Всеки рак струва много пари, непосилно много пари за да живее детето ти, за да има адекватно лечение, за да има равностойна битка...между рака и силен млад човек, като Коце!” Казва майката.

20-гишният Костадин е едно умно, усмихнато, работливо и упорито дете. Работи и се издържа сам . Никога не е боледувал сериозно, разказва неговата майка.

Подкрепете Костадин в сайта PavelAndreev.BG с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN сметка:
Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG70BUIN95611000708188
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Костадин Стефанов Бозуков