Почина ръководен кадър в БНТ - Пловдив, болен от COVID-19

  • от PlovdivTime
  • 23:42, 26.10.2020
 

Инж. Коста Янков почина вчера след усложения от коронавирус, съобщиха от БНТ - Пловдив, където Янков бе дългогодишен ръководител на студийния комплекс.

"Преди две седмици той се усмихваше, търсеше решения, имаше планове, мечти – за модернизиране на студиата. Така че един ден да имаме онази телевизия, която вътре в нас - заедно обичаме и търсим. Един компетентен и качествен професионалист, човечен и позитивен, и най-сетне: естествено добър човек! Комбинация от лични качества и професионални умения – все по-дефицитни в дните ни. Момчетата от неговия екип казват за него: “златен“. Свързва ги не просто работа, а приятелство и близост, която за някои започва през 90-те години на миналия век, откогато Коста Янков е част от екипа на БНТ Пловдив. Нищо няма да притъпи болката и празнотата след него за прекрасното му семейство, на което изказваме дълбоки съболезнования. И искаме да им кажем : в тишината и болката след Коцето това „златен“ е неговата безусловно светла диря! Трагедия е, че си тръгна без време, ще липсваш много. С теб завинаги, Коце – голям, светъл Човеко!", написаха колегите му. 

Страшна за осмисляне е новината, че обичаният ни колега и приятел буквално беше пометен от COVID19, допълват телевизионерите. 

Поклонението ще се състои на 28-ми октомври от 12 часа на Централните гробища в Пловдив.