Почина преподавател от Пловдивския университет

  • от PlovdivTime
  • 18:17, 08.06.2024

Почина проф. д-р Илиана Велчева – обичан преподавател в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Тъжната вест съобщиха и от ПУ – Филиал „Любен Каравелов“ в Кърджали.

„С дълбоко прискърбие и болка съобщаваме, че на 05.06.2024 г. ни напусна един изключително ерудиран и сърдечен човек, голям професионалист и уважавана личност, чиято доброта и всеотдайност бяха респектиращи и достойни за уважение – професор д-р Илиана Велчева.

Тя бе дългогодишен преподавател по екология и опазване на околната среда и два мандата директор на ПУ – Филиал „Любен Каравелов“, Кърджали (2014–2021 г.). Тя беше обичан и уважаван преподавател с неугасващ ентусиазъм, раздаваща щедро и с голяма любов знанията си на студентите. Нейното човешко присъствие, професионализъм и богата научна дейност са пример за подражание сред колегията на Филиала. Толерантна и човечна, със свободна воля и идеи тя винаги е вдъхновявала колектива! Под нейното мъдро управление Филиалът промени своя облик и утвърди академичния дух.

За нас проф. Велчева винаги ще остане достоен човек! Добрите хора никога не умират! Дълбок поклон пред светлата ѝ памет! Изказваме искрени съболезнования на семейството и близките!“

Поклон пред светлата ѝ памет!