Пловдивският пианист Евгени Генчев е новият Ерген на България

  • от PlovdivTime
  • 11:34, 04.08.2022

Пловдивският пианист Евгени Генчев ще бъде новият Ерген на България. 33-годишният артист ще се впусне в търсене на любовта във втория сезон на най-романтично риалити в българския телевизионен ефир "Ергенът". 

Пианистът е носител на над 15 национални и международни награди за пиано, включително и на големия приз „Добрин Петков“ за постижения и принос в музиката през 2008 г. Генчев е изнасял концерти на няколко континента, споделял е една сцена със звезди от ранга на Том Джоунс, Лейди Гага, Хелене Фишер, Андреас Габалие.

Преди време в интервю за PlovdivTime той сподели, че за него Пловдив е град, изпълнен с история, чар и позитивна енергия.

"Имало е вечери, когато просто излизам и се разхождам до тепето. Свирил съм цял ден, работил съм и просто отивам до Гребната база или до Главната. Абсолютно сам! Просто да усетя атмосферата. Така усещам Пловдив. Горд съм, че това е родният ми град и съм част от културния му живот", разказа той.

Но дали пловдивчанка ще грабне сърцето му, тепърва предстои да разберем. Вече кандидатките правят първата стъпка и започват да се запиват за кастинг за шоуто. Участието в предаването ще им даде възможност не само да опознаят един уникален артист, но и да попаднат във вълшебната обстановка на едно от най-романтичните места в света.

Ето и цялото интервю с новия Ерген на България:

Виртуозът Евгени Генчев: Концертът ми с Лука Шулич на Античния театър е вълнуващо завръщане у домаМоят Пловдив е красив, изпълнен с история, чар и позитивна енергия, казва пианистът