Пловдивски хирург, помогнал на стотици, има нужда от подкрепата ни

  • от PlovdivTime
  • 12:28, 02.10.2020

Пловдивски хирург, помогнал на стотици хора, има нужда от нашата подкрепа. Д-р Георги Дееничин се бори с коварно заболяване, а единственият му шанс да се излекува е спешна операция в чужбина. Операцията е двуетапна, на целия гръбначен стълб, като целта е да се освободят притистанитет нерви. През последните две години лекарят е претърпял няколко интервенции у нас, но, за съжаление, резултат няма. Болките се влошават с всеки изминал ден. Има опасност долните крайници на д-р Дееничин да се парализират. 

"Никога не сме предполагали, че ще ни се наложи да поискаме финансова помощ за лечение, но ето ни сега от другата страна. Д-р Дееничин е помогнал на стотици, ако не - хиляди от вашите майки, бащи, лели и баби. Сега той има нужда от помощ!", апелират близките на лекаря. 

67-годишният доктор има 30-годишен стаж като хирург. Той е и дългогодишен преподавател в Медицински университет - Пловдив. Сумата, от която се нуждае за операцията, е около 60 000 евро. Престоят му за един ден в клиниката Аджъбадем в Истанбул ще струва 1 500 евро. В случай, че възникнат усложнения, може да се наложи той да бъде удължен. 


"Искаме да знаете, че ако имахме друг вариант, нямаше да се обръщаме за помощ. Благодарим на всички за подкрепата", обръща се дъщерята на Дееничин Полина.

Всеки, който иска да подаде ръка на доктор Георги Дееничин, може да го направи чрез откритата дарителска сметка:

UNICREDIT BulBank

BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG65UNCR75271057472218

Титуляр: Георги Петров Дееничин,

или чрез онлайн кампанията: 

https://www.gofundme.com/f/it039s-your-turn-to-help-the-doctor?utm_source=customer&utm_campaign=p_cp+share-sheet&utm_medium=copy_link_all