Пловдивската актриса Ирмена Чичикова вдъхнови четвъртата част на “+7 HOURS“

  • от PlovdivTime
  • 11:33, 23.08.2021

Next 7 Hours е четвъртата, дигитална част на проект на Фондация „Иван Асен 22” с концептуален моден дизайн +7 HOURS, преплитащ съвременната и традиционна българска и японска култура чрез езика на съвременния дизайн.

Първата му част, концептуалната модна инсталация и моден филм привлякоха, като едно от ключовите интердисциплинарни събития в програмата на ПЛОВДИВ 2019-Европейска столица на културата, широк кръг местна и международна аудитория през септември 2019.

Втората част включваше представянето на разработените по проекта концептуални дизайнерски модели в рамките на модно ревю по време на Skopje Fashion Weekend през ноември 2019.

Третата част на проекта се състоеше от изложба на създадените към него модни фотографии на Златимир Араклиев и Бенджамин Хънг в столичната галерия DOZA през февруари 2020.

Планираната четвърта част на проекта предвижда, в условия на криза и физическа дистанция, предизвикани от пандемията, дигитализирането на изложбата посредством мобилно приложение. Идеята е изложбата да се върне под нова форма в Пловдив, генерирайки на ключови външни локации в града дигитализираните дизайнерски обекти върху таблети и/или мобилни телефони с помощта на специално създадено към тях мобилно приложение.

Главната действаща фигура в модния филм, актрисата Ирмена Чичикова, проследява тази поява на своето дигитализирано „алтер его” на тези точки в публичното пространство, а цялата акция заснета на видео, ще се излъчва в пространството на artnewscafé през март 2022 г.

Преодолявайки физическите граници, дигиталната версия на доразвитата изложба ще достигне до нови кръгове аудитории, общуващи на езика на съвременните технологии.

Проектът се осъществява от Фондация „Иван Асен 22” - концептуална дизайнерска платформа и е част от програма НАСЛЕДСТВО на Пловдив - Европейска столица на културата.