Пловдивска журналистка в Чикаго: Трябва да бъде създадена награда на името на Милен Цветков

  • от PlovdivTime
  • 20:44, 21.04.2020

Да бъде създадена журналистическа награда на името на Милен Цветков. Това предложи Христофор Караджов, журналист и преподавател по журналистика  в щатския универитет Лонг Бийч в Калифорния. А пловдивската журналистка Ваня Божилова-Креймър, която от години живее в Чикаго каза за Трафикнюз, че се ангажира да помага в учредяването на наградата.

"За смелостта, за принципността, за непримиримостта и честността, които винаги са важни. Милен беше всичко това, плюс магнетизъм и харизма, каквото малко хора на екран имат. Почивай в мир, Hеповторими!”, написа в профила си във Фейсбук Креймър.

Тя сподели и пост на Слави Трифонов и спомените му за Милен Цветков. Ето какво написа и шоумена:

„Неслучайно публикувам тези думи точно в 00:00 часа. Точно в 00:00 часа започваше предаването "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия. Когато вървеше това предаване, аз бях водещ в една друга телевизия. Прибирах се късно вечер вкъщи и си пусках точно това предаване. В 00:00 часа. Милен беше натикан в този късен час, но въпреки това хората го гледаха. Гледах го и аз. Почти всяка вечер.

Защото Милен правеше теми, които другите публицистични предавания не смееха да направят. То не че е имало и много други публицистични предавания...Всъщност, "Часът на Милен Цветков" беше едно от малкото такива предавания. В 00:00 часа.

Милен беше различен, беше обективен, беше човек, който живо се интересуваше "Какво става?", и най-важното - беше свободен.
С Милен имахме уговорката да ми гостува във "Вечерното шоу на Слави Трифонов" в понеделник вечер. Тоест днес. Поканих го да говорим за свободата на словото, особено в тази извънредна ситуация.

Със сигурност щяхме да говорим и за последния пост на Милен в инстаграм, който гласи: "Маските са за да мълчите, а не за да ви пазят".

Светъл път, Милене! Имахме нужда от теб! Ще ни липсваш!”

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Ники Кънчев: Изгледах видеото на катастрофата с Милен Цветков, смаза меТова е ясен знак, че сме се провалили като родители на цялото това поколение, пише тв водещият

Президентът Радев: Загубата на Милен Цветков е загуба за българската журналистикаТой изрази съболезнования на семейството, близките и колегите на журналиста

Милен Цветков загина в жестока катастрофа в СофияТежкият инцидент стана край столичен мол