Пловдивска пианистка е “Жена на годината“ в Австрия

  • от PlovdivTime
  • 11:50, 17.09.2023

Пловдивчанката Донка Ангъчева е "Жена на годината" в категория "Изкуство и Култура" на "Look business award", които ежегодно се раздават във Виена. Пианистката е номинирана като Bösendorfer артист, много успешен европейски музикант, съпруга, майка на две деца и жена предприемач, създател на инициативата "Die Kunst in Österreich lebt weiter" ("Изкуството в Австрия продължава
да живее"). Наградите в 10 категории бяха раздадени на стилна церемония, която се състоя в Almanac Palace във Виена.

"Щастлива съм, че съм носител на наградата "Business Woman Award" 2023, в категорията за изкуство и култура на известното списание "Look" за усилията ми в различни благотворителни събития, както и основаването на моята артистична инициатива "Изкуството продължава да живее" и бих искала да благодаря за това признание и най-вече за гласуваното доверие", сподели Ангъчева.

През месец октомври българската публика, ще има възможност да слуша наживо Донка Ангъчева - тя ще изнесе рецитал съвместно с още една звезда от австрийската сцена – цигуларката Лидия Байч. Това ще е първият им общ концерт в България – той е част от фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест в Бургас. На 7 ноември тя ще бъде специален гост на дамския форум "Forbes – The Sky is the limit". Събитието ще се състои в София и освен Донка в него ще участват и други именити, силни, успели и влиятелни дами като номинираната за награда „Оскар“ Мария Бакалова, Силвена Роу и други.

През декември във Виена ще се проведе четвъртото издание на инициативата на Донка Ангчева "Die Kunst in Österreich lebt weiter" ("Изкуството в Австрия продължава да живее").