Пловдивчанката, която се бори с рака, отново е на крака! Хора с добри сърца и помогнаха

  • от PlovdivTime
  • 21:36, 22.04.2020

Десетки помогнаха на майката на две деца, която се нуждаеше от спешна операция. Пловдивчани откликнаха на призивите след серия публикации на TrafficNews.bg, в които ви разказахме историята на Стела Грозданова. Тя и двете и деца се нуждаеха от 6 000 лв, за да може Стела отново да се изправи от леглото. 

Тя и момичетата й остават лишени от доходи, след като майката разбира, че страда от рак. На 18-и ноември миналата Стела отива на лекар за преглед, тъй като изпитва болки в кръста. Първоначално мисли, че състоянието и се дължи на дископатия. Докторите обаче и назначават скенер, който показва, че ракът се е разпространил към прешлените и гръбначния й стълб.

В началото на декември Стела преживява операция, по време на която десният и бъбрек бива отстранен. Майката обаче остава на легло, тъй като спешно се нуждае от втора интервенция. В момента тя е неспособна да работи, за да се грижи за двете си дечица.

"Първият ми прешлен е напълно изяден, няма го. Трябва да се сложат импланти, за да мога да пак да ходя. Сега при всяко по-рязко движение има опасност прешленът да се счупи и да остана на легло за цял живот", разказа преди време Стела. 

След успешната операция, майката и двете и момичета са изправени пред ново предизвикателство - Стела има метастази в цялото тяло и и се налага да ходи на химиотерапия. Междувременно тя и децата и продължават да изнемогнат финансово. Въпреки че състоянието и е тежко, пловдивчанката мечтае да намери работа, която може да върши от вкъщи, за да бъде отново пълноценна майка. 

Преди часове тя се свърза отново с редакцията ни, за да благодари на всички хора с добри сърца, които откликнаха на призива, отправен чрез медията ни.

"Вече мога да ставам и да се движа! Дълбок поклон пред всички, които ми помогнаха", написа тя.