Пловдивчанката Ирмена Чичикова влиза в звездния състав на “Марвел“

  • от PlovdivTime
  • 17:49, 02.07.2023

Пловдивчанката Ирмена Чичикова ще участва в хитовия холивудски сериал "Тайно нашествие", предаде Дарик. Красивата българка си партнира с плеяда от звезди и е ключов персонаж в първия и втория епизод. 

Преди няколко дни Ирмена Чичикова публикува стори в Instagram, в което сподели, че не може да повярва, че е станала част от вселената на "Марвел". Валентина Каролева, която си партнира с Чичикова във филма "Доза щастие", също изрази радостта си поздрави талантливата си колежка. 

"Тайно нашествие“ е американски сериал, създаден от Кайл Брадстрийт. Излиза в стрийминг платформата Disney +. В него участват легенди като Самюел Джаксън, Емилия Кларк и Оливия Колман. 

Ирмена Чичикова е възпитаник на Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери" в Пловдив. След това завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Маргарита Младенова и проф. Иван Добчев през 2008 г. Любопитно е, че и другата българска звезда на "Марвел" Мария Бакалова е ученичка на тандема Младенова-Добчев, но завършва в класа им през 2019 г.

Работила с Иван Станев в "Изкопни материали" и със Станислав Трифонов в "Стъклената река". Участва в постановката "Изкуството да смиташ килима" на Пазарджишкия театъър с режисьор Десислава Шпатова, за което е номинирана за поддържаща женска роля за "Икар". На сливенска сцена участва в постановките "Самодивски легенди" и "Вляво от асансьора". Ирмена Чичикова е една от звездите в българския филм "Вездесъщият" (2017 г.). Тя участва и в наградения със "Златна мечка" филм "Не ме докосвай".
 
Фотография: Бенджамин Хънг (Австралия, Япония), Проект „+ 7 hours“