Пловдивчанка покори Абу Даби и трогна милиони с музиката си

  • от PlovdivTime
  • 09:58, 19.07.2020
За български успехи по света чуваме рядко. По-често те са свързани със спорта, но невинаги е така. Glas.bg ще ви представи дама, която с много труд е успяла да постигне много в областта на музиката. Става дума за Весислава Тодорова - музикант и инфлунесър.
 
Тя е родена в Пловдив, а заради работата си посещава много държави. Сега тя твори в Абу Даби, но музиката й се простира далеч извън пределите на Обединените арабски емирства благодарение на социалните мрежи. Вижте нейната история:
 
- Къде сте родена и откога живеете в Абу Даби? Как стигнахте дотук?
 
- Родена съм в града под тепетата, Пловдив. Живяла съм в много различни държави поради естеството на работата ми.
Някои от по-интересните дестинации бяха Индия, където в продължението на 6 месеца всяка седмица посещавах нов град, където изпълнявах популярна и Боливуд музика на най-различни партита и сватби.
 
Свирила съм пред някои от техните големи звезди като Салман Хан, Приянка Чопра и много други. На сцена съм била рамо до рамо с популярния Арджит Сингх на участие, в което нямах идея колко известен певец стои до мен. Историята е забавна, защото след концерта слязох от сцената и казах на моя агент: "Уау, това момче звучи дори по-добре от оригиналния певец". Моят агент ми отговори: "Това е оригиналният певец, това е той самият!"

В Арабските Емирства се преместих преди около 6 години. Първоначално живях в Дубай и изпълнявах музика в италиански ресторант. Едва 6 месеца след това обаче получих предложение да се преместя в Абу Даби, където започнах работа като музикант в един от Паласите на Шейхът на Абу Даби, наричан Емирейтс Палас. Това тогава беше като сбъдната мечта за мен. Няколко години по-късно започнах соловата си и Ютуб кариера.

В днешно време имам над 13 милиона гледания и се радвам, че имам възможността с музиката си да достигам толкова хора из света.
 
 
- Откога се занимавате с музика?
 
- С музика започнах да се занимавам още на 7-годишна възраст. Родителите ми правилно ме подтикнаха да преследвам кариера в тази насока. Те винаги са били едно силно рамо, на което мога да се облегна.
 
- Къде сте изнасяли концерти и кои са тези, които никога няма да  забравите?
 
- Едно от изпълненията, което никога няма да забравя, е точно това заедно с Арджит Сингх. Бяхме заедно на огромна сцена и чувството да работиш заедно с такъв професионал екип беше неописуемо. Друг прекрасен спомен е от сватбата на една от дъщерите на шейха на Дубай. Участието беше в Дубай Опера. Бях заедно с оркестър от дами, всички облечени в бяло,
а когато принцесата се показа с нейната приказна булчинска рокля, аз почти забравих как да държа лъка.Може би едно от най-забавните обаче участия беше в Шри Ланка на раздаването на Годишните Бизнес Награди. Всички гости бяха в невероятно настроение, станаха и танцуваха заедно с мен и това направи моето изпълнение още по-приятно.
 
 
- Има ли голяма разлика между публиката ви там и тази в България?
 
- Едно от големите ми желания тази година беше да се върна в България и да направя мини турне в държавата, в което да запозная българските слушатели с моята музика. Онлайн повечето мои фенове са от Америка и Бразилия. Много рядко срещам родната реч из коментарите. Затова бях много въодушевена да планирам това турне на страната. За жалост поради пандемията трябваше всичко да се пусне на пауза. Едно нещо, което съм научила от всички тези години из света, е, че всички хора сме еднакви. Всички искаме едно и също. Искаме да бъдем обичани, семействата ни да са здрави  и да имаме достатъчно пари , за да не се тревожим.
 
Когато сме сред добри приятели, добра храна и добра музика всички сме едни и същи. Радваме се, пляскаме, танцуваме.
 
 
- Липсва ли ви България?
 
- С всяка следваща година България ми липсва все повече и повече. Приятелите ми и семейството ми най-вече. Бих била щастлива скоро да се върна и да остана в България!
 
- Срещате ли често или познавате ли българи в Абу Даби?
 
- Българското общество в Арабските Емирства е доста по-голямо , отколкото предполагах в началото. Повечето от моите приятели, които са българи, обаче вече се завърнаха по родните места. Няма нищо по-драго от това да седна и да си говоря с някой приятел на родния език.
 
- Как намери своята публика онлайн и как успя да натрупаш толкова последователи?
 
- И аз самата не съм сигурна как публиката ми онлайн ме намери. Как се случи, че повечето мои слушатели са от държави, които никога не съм посещавала, нямам идея.

Натрупването на последователи за мен стана много бавно и с изключително много работа. В началото се научих сама как да записвам себе си, научих се как да боравя с камера и как да обработвам видеоматериал. Благодарение на необятното море от информация онлайн успях да създам един канал, в който почти всички мои видеа са напълно моя дейност.
 
 
- Каква музика създаваш? Имаш ли оригинални парчета?
 
- В началото кариерата ми се въртеше единствено около кавър парчета. Правех само чело кавър версии на популярна музика. В днешно време обаче имам все по-голям интерес да изразявам себе си чрез оригинална музика.
 
Първото ми оригинално парче "Черна Магия" беше вдъхновено от "Игра на Тронове". След това създадох "На Крилете на Любовта", която е коренно различна от "Черна Магия".Обичам да експериментирам с нова музика. Винаги търся нови и интересни стилове.
 
- Как се справяте с COVID-19 и какви са мерките при вас?
 
- В Абу Даби мерките са много затегнати. Аз нямам нищо против, напротив даже смятам, че е прекрасно и се чувствам много по-защитена по този начин. Границата на Емирството Абу Даби е затворена за другите. Без разрешително нямаме право да излизаме или влизаме.

По моловете и ресторантите задължително по всяко време се носят маски и ръкавици. В началото се намираше някой друг, който да не носи, но откакто Емирът нареди, всички спазват закона.

Моя бизнес пострада много, тъй като всички мои участия бяха отложени. Благодарение на онлайн присъствието ми, все още успявам да поддържам композирането на нова музика ежеседмично от карантина вкъщи.

Аз съм напълно ЗА строгите мерки в Абу Даби. Смятам, че всеки има задължението в моменти като този, да слушаме хората с по-голяма експертиза от нашата.

Ако някога дойде апокалипсис, в който единственият антидот е прекрасна чело музика, се надявам хората да оставят това на нас музикантите. Но дотогава, докато това се случи, аз лично ще си нося маската и ръкавиците.
 
- Как могат нашите читатели да те намерят и подкрепят онлайн?
 
- Най-добрият начин за подкрепа на всички музиканти, които обичате е, да стриймвате тяхната музика в Спотифай, ай Тюнс и Ютуб.
 
Можете да ме намерите навсякъде под името Vesislava Todorova.