Пловдивчанка: Ангели в бели престилки, благодарение на вас съм жива!

  • от PlovdivTime
  • 13:13, 27.11.2020

Изключително емоционално благодарствено писмо написа пловдивчанка към медиците, които са спасили живота й. Пред TrafficNews К. Шопова разказа, че страда от онкологично заболяване. През изминалата една година обаче е срещнала изключителни професионалисти, които са й помогнали да се справи в този труден момент.

„Благодарение на тях аз съм жива”, посочи пред наш репортер жената. И обясни, че част от тези медици в момента са на първа линия в борбата с COVID-19. Някои дори са се заразили, но отново са се върнали на работа и са изцяло посветени на мисията да помагат. „Видях невероятно отношение. Това са хора, призвани да служат. И в тази тежка ситуация имат нужда от нашата подкрепа”, сподели Шопова.

Ето какво написа тя и в благодарственото писмо (публикуваме го без редакторска намеса):

Ангели в бели престилки. Прибираш се вкъщи след работа, обичайните неща. Приключваш и ..... време за почивка. Включваш телевизора и започва да те залива негативизъм. Толкова болни, толкова заразени, починали, убийства и не на последно място, заради бездушието на така наречените "лекари и медицински персонал",  хора умират в линейки, по стълби на болници и т.н. И съм адски объркана, защото в живота си аз имам (и съм благодарна за това на Бог) моите ангели в бели престилки, които по нищо не приличат на бездушните, лишени от всякакво чувство на хуманност медицински персонал.

Именно за тях аз искам да ви разкажа и се чувствам благословена, че те са в живота ми. Ще започна с доктор Наталия Калоферова - нашия общопрактикуващ лекар повече от 25 години. Това, което ще напиша за нея, в никакъв случай не са суперлативи. Хипократовата клетва е нейното верую, Светая светих и начин на живот. Колко са лекарите, които са 24 часа в денонощието на разположение? Тя е! Всеотдайна, човечна, честна, с изключителна ценностна система. Професионалист, познаващ в детайли здравословното състояние на пациентите си. Непрекъснато четящ лекар. В чисто човешки план тя за мен и семейството ми е Нашият Ангел. В тежки моменти тя е била винаги до нас, никога не ни е подвела, изключителна и за това я обичаме.

Сестра Байрева - дълги години са екип с доктор Калоферова. За нея само ще кажа, че когато майка ми умираше, в нощта преди случката, тя заедно с доктор Калоферова бяха до нея, независимо че на другия ден бяха на работа. Благодаря ти Славе! Докато очите ми гледат, ще съм ти благодарна!

Анелия Дичева - гл.сестра в МБАЛ "Св. Пантелеймон". Тя е самата Доброта, страхотно чувство за хумор и в най-тежките ситуации, всеотдайна, ще направи невъзможното, за да помогне на другите, щедра и обичаща.

Ели Симеонова - гл.сестра в УМБАЛ "Пловдив". Няма такъв Човек. Деликатна, състрадателна, с изключително чувство за дълг, жертвоготовна и благодарение на нея в живота ми влязоха още два ангела в бели престилки. Доктор Валентин Иванов - завеждащ онкологично отделение ВМИ Пловдив и Ваня Салабашева - старша операционна сестра. Сами се досещате, че съм преминала през огромно изпитание. Доктор Иванов - страхотен професионалист (не случайно му казват "златното ножче"), изключително пестелив в изказа си, ще ти каже едно изречение и то ще е достатъчно, за да те успокои. За него действията говорят ( хиляди спасени човешки животи). В същото време изключителен администратор. В отделението, което той ръководи, целият персонал е внимателен, състрадателен към всички пациенти, нещо, което не се наблюдава другаде.

Старшата операционна сестра Ваня Салабашева - ами, тя е от хората, за които може да кажеш, че това не е работа, а призвание. Интелигентна, винаги добронамерена, излъчваща спокойствие и в същото време изключително силна за нейната крехка физика.

Бездушието, арогантността, грубостта - това са качества, чужди на моите Ангели в бели престилки. Обичам ги, благодарение на тях аз съм жива.

Не на последно място моята благодарност и дълбок поклон пред доктор Румен Христов - мамолог към второ ДКЦ гр. Пловдив. Изключителен професионалист и Човек, и всичко това гарнирано с много скромност. Благодаря ти Докторе!

С това си открито писмо искам да кажа на всички хора, които са отчаяни по една или друга причина, че докато съществуват подобен род хора- АНГЕЛИ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ, има Надежда!!!