Пловдив отбелязва 100-годишнината на актьора Иван Сивинов

  • от PlovdivTime
  • 12:47, 09.06.2024

Пловдивският куклен театър ще отбележи 100-годишнината от рождението на легендарния актьор Иван Сивинов на 18 юни от 19 ч.

Артистичното семейство Сивинови са едни от най-популярните и талантливи куклени дейци, познати на широката публика у нас и в чужбина. За тях може да се пише и разказва безкрайно, тъй като повече от половин век имената им не слизат от афишите на куклените театри. Иван Сивинов е един от първите куклени солисти в България, който още през далечната 1956 г. показва своите миниатюри пред очарованата публика. Към неговия опит и талант се присъединяват с младежки ентусиазъм Ваня и Нина Сивинови и тримата създават своите оригинални и неповторими куклени миниатюри.

Трупа "Сивина” беше желан гост в многобройните срещи с публиката от Пловдив и в цялата страна, както и в предавания по Българската телевизия.

„Имах щастието да работя няколко сезона в Пловдивския куклен театър с тези прекрасни колеги и да науча много ценни неща от тях. Но най-съкровеното си остана нашето приятелство, което ни радва и до днес. Иван, Нина и Сивина са при звездите, където продължават да творят в своя звезден театър”, разказват от артистичното семейство.