Пламен и Емо - приключенците, които опознават България с велосипеди

  • от Мария Луцова
  • 20:42, 12.04.2019

Те са Емо и Пламен! Млади хора, които имат хиляди възможности да се забавляват в големия град и да задоволят глада си за приключения в столицата. Вместо това двамата ентусиасти се качват на велосипедите си и предприемат пътешествие из България. Целта им? 

Да разгърнат едно пътуване „От Б до Я” из най-красивите кътчета на родината, да видят, да преживеят и да покажат с видео всичко, което ги е впечатлило и вдъхновило. 

„Колко често обръщаме внимание на хубавите неща, които имаме в България? Нашата страна притежава изключителна природа, внушителни пейзажи, силно изразена култура и пъстър фолклор, традиции и обичаи датиращи от хилядолетия, богата и разнообразна кухня...блага които приемаме за даденост. Преди известно време решихме да направим нещо по въпроса и така се роди идеята да обиколим България в рамките на един месец, с колела, едно пътуване което да ни приближи до красотата на българската природа и култура”, обясняват момчетата. 

Емо и Пламен потеглят на път на 1 април от София, а на 13 април ще акостират в Пловдив. Нещо повече двамата канят на среща в 18 часа в СКЛАД в Тютюневия град, за да разкажат първите си впечатления и да се опитат да запалят още хора да опознаят България с колело.

„Чрез изтъкването на уникалното ни културно и природно наследство, мисията на този проект, който нарекохме "От Б до Я", e да стимулира устойчивото развитие на туризма в България, защото вярваме че това е един от най-добрите начини да съхраним това богатство и да му придадем заслужената стойност. Освен личното предизвикателство и желанието да опознаем нашата родина, основен двигател на този проект е стремежът ни да насърчим предприемчивостта и сътрудничеството в сферата като средство за подобряване на средата в която живеем. За тази цел организираме серия от събития в цялата страна, където да съберем на едно място дейни и вдъхновяващи хора които работят върху това да подобряват облика на България, както пред туристите, така и пред нас самите, защото вярваме че единствения начин да успеем е работейки заедно”, разказват Пламен и Емил.

Ако отидете в СКЛАД ще  чуете за нашето пътешествие, интересните истории и положителните примери с които се срещаме; ще научите повече за проекта от Б до Я, целите и действията които предприемаме за тяхното изпълнение; ще разберете за начините, по които можете да вземете участие в инициативата. 

Кои са двамата приключенци, които разказват истории, пътувайки? 

Пламен е пътешественик по природа, ценител на културната автентичност, предприемач с кауза който, чрез проекти като платформата Insaiders, се стреми да създава възможности, които оказват положително влияние върху средата ни и водят до устойчиво развитие.

Емо е винаги позитивен и готов за нови приключения. Вярва в това, че развитието на туризма в България тепърва започва. Една от неговите цели е да обиколи и снима всяко едно кътче от това невероятно място наречено България, нещо което вече прави чрез своя проект Bulgaria Guide.

Двамата заедно са „От Б до Я”, освен ако и вие не се свключите в приключението им. За да завъртите колелото, вижте се с тях, канят домакините на събитието от „Пловдив 2019”.

Фотографии: "От Б до Я"