Петиция: Максимално наказание за Кристиан, убил журналиста Милен Цветков

  • от PlovdivTime
  • 20:47, 22.04.2020

Петиция с искане за максимално наказание за дрогирания шофьор, убил Милен Цветков и увеличаване на наказанието за шофиране в нетрезво състояние, стартира в платформата за петиции в интернет. Тя е стартирана късно вечерта в вторник.

„Искаме справедлив процес с максимално наказание, без да бъдат съчинявани никакви смекчаващи вината обстоятелства! Никакви протекции за убиеца на Цветков, който едва не затри и още невинни хора! Спаси ги чист късмет и това, че колата на Милен Цветков пое удара и забави скоростта на шофьора убиец”, се казва в посланието на организаторите на петицията. Те настояват и за промяна в закона и конкретно в размера на наказанията за водачи, седнали зад волана пияни или дрогирани.

„Приканваме всички да не бъдете равнодушни към тази изключително показателна трагедия! Защото в утрешният ден това може да бъдете вие или някой ваш близък! Вижда се, че никой не е в безопасност на пътя”, се качва още в онлайн платформата.

Петицията може да видите ТУК.

Днес Кристиан Николов ще се изправи пред съда след искане на прокуратурата за взимане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо него.

22-годишният мъж е задържан за катастрофата с Милен Цветков. Той е минал на червен светофар, на мястото на инцидента няма спирачен път, а в кръвта му са открити следи от амфетамини и марихуана.

Обвинение получи и  майката на Кристиан - Десислава Николова. Причината - джипът е регистриран на името на нейна фирма. Тя е освободена срещу парична гаранция от 100 хиляди лева.

В колата са били още приятелката на Кристиан и синът на депутата от ГЕРБ - Лъчезар Иванов. На този етап не е ясно дали те ще получат обвинения.

По-рано днес Иванов разказа за инцидента. Той заяви, че нищо не помни, както и че приятелят му Кристиан не е наркоман.