Отиде си създателят на Международния фолклорен фестивал Янчо Янев

  • от PlovdivTime
  • 12:36, 01.12.2020
 

Отиде си Янчо Янев - човекът, с чииито усилия се роди едно от най-атрактивните събития в Пловдив - Международния фолклорен фестивал, съобщиха от общината. 
 
С дълбоко прискърбие съобщаваме, че днес ни напусна нашият колега Янчо Янев ( роден на 04.06. 1949 г.). Със своите 33 години трудов стаж, Янчо бе един от най-дългогодишните служители в дирекция „Култура“ на Община Пловдив. Тук премина по- голямата част от неговия трудов път от 1979 г до 2012 – годината, в която се пенсионира.
 
През тези 33 години, Янчо отдаде своята неуморна енергия, сили, труд и професионализъм в името на развитието на любителските, непрофесионални състави на територията на област Пловдив, за добруването на пловдивските читалища и подпомагане на самодейните групи в областта на фолклора.
 
Най - голямата лична гордост на Янчо Янев ще остане най-свидната му рожба - Международният фолклорен фестивал, сред чиито създатели е. За своите 25 издания (до 2019 г. вкл.), Международният фолклорен фестивал се превърна в традиция за културния живот на Пловдив и в истински, дългоочакван празник за жителите и гостите на града. И след своето пенсиониране, Янчо Янев продължи да бъде активен член на организационния екип, занимаващ се с неговото ежегодно провеждане.
 
И така….до днес!
 
Ние всички знаем колко силна е болката от загубата на близък и скъп човек и колко трудно се преодолява. Но знаем и колко ценна е подкрепата в труден момент!
Ще го запомним като изключително мил, внимателен, винаги усмихнат и весел, всеотдаен колега и радетел за заедност. Той искрено вярваше в духа на девиза на Европейската столица на културата!
Мир и светлина на духа му! Дълбок поклон! Скърбим заедно с близките за безвъзвратната загуба!
От колегите в отдел „Култура“ на Община Пловдив