Общинският съвет отличи Виктория Радева с Почетния знак на Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:02, 07.12.2023
Пловдивски общински съвет гласува Виктория Радева, която спечели Европейският шампионат по шахмат за жени заедно с националния отбор на България, да бъде удостоена с отличието "Почетен знак на град Пловдив".
 
Предложението бе внесено за разглеждането от председателя на Общински съвет Атанас Узунов и всички членове на постоянната комисия "Младеждки дейности и спорт" - Ерол Садъков, Георги Титюков, Александър Ракшиев, Гошо Къчков, Димитър Арнаудов, Стефан Шилев, Йоно Чепилски, Минка Сърнешка, Симеон Петров.
 
Сред мотивите Радева да бъде отличена са и цялостния й принос и заслуги в областта на спорта, допринесли за международния престиж на град Пловдив. Тя е няколкократен шампион на България при момичета и девойки. Трикратен шампион на България за жени. Има редица призови класирания и титли и на европейски и световни първенства още като ученичка.
 
По време на разглеждане на точката общинският съветник Гошо Къчков направи предложение и за дарение на сумата от 1000 лв. Председателят на постоянната комисия „Младежки дейности и спорт“ Ерол Садъков прие направените промени в предложението и пожела още много успехи на Радева.